Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hloubka zimního vzorku 3mm

Od: jarosa odpovědí: 3 změna:

Mám si nechat zimní pneu s 3 mm vzorkem ještě na příští zimu, nebo už mám pneu dojet teď na jaře? Gumu mám pátý rok

(Barum Polaris 2) a jezdím příměstský provoz asi 10000 km za rok Škodou Fabia combi 1,2 HTP.Za názory děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

to je málo, požadovány jsou 4 mm

doplněno 31.03.11 08:16:

i s 3mm můžeš jezdit, ale není to ono

e250td*
hodnocení

0x

Nyní dojet ,na zimu nový!

gkbhnlk
hodnocení

0x

Jednoznačně dojezdit v létě, přitom dávejte pozor na vrstvu vody - se vzorkem 3mm to už při rychlostech nad 80 - 120 (záleží na autě) rádo zaplave. Pokud jezdíte 10000km/ rok, tak letní gumy prakticky nepotřebujete - nové zimní na zimu a staré (vzorek 4mm, nebo i 5mm) dojezdit v létě, pod 2mm už zahodit. Ojetá zimní má nízký vzorek, lamely nejsou tak vysoké = neplave tolik jako nová, navíc guma je po pár letech už tvrdší. Ta vaše 5 let stará už na zimu není ani kdyby měla 100% vzorku - guma je tak tvrdá že se to na ledě chová jako letní. Jinak pokud v zimě jezdíte po sněhu a ledu, tak vemte něco jiného než Polaris. Špičkové zimáky o moc víc nestojí a rozdíl je obrovský (u mne byl přechod z Polaris na GY ultragrip 7 opravdu šok, je to rozdíl několika tříd nejen na sněhu ale i za sucha a mokra), z levných si tu na horách docela chváli Debica Frigo - na sněhu super, jen se rychle ojede (s vašima kilometrama za rok to nevadí)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]