Nejste přihlášen/a.
Prosím když mám stk a emise do 6.3. a na spz mám vyštíplou trojku,projde to,když mě budou stavět policajti?Přeco to nepoznají podle štíplé trojky,že mám stk jen do 6.3.
Ale poznají i ti "hloupí", buďte bez obav! Platnost máte jen do data v protokolu a TP. Údaj na známce je jen orientační.
Dobrá odpověd teda!A jak to poznají,kdžyž v malém techničáku datum stk napsané není a velký s sebou nemusím vozit?HAHA
Co chceš vymýšlet?Praskej na STK,když neprojdeš,hlavu ti nikdo neutrhne a dostaneš nový termín.Nebo šrotiště,stejně tomu neunikneš.
mmmm, je to jednoduchém paltí do dne uvedeného v dokladech, policie si lehce zjistí v registru vše potřebné!
Dostanete sankci až 2500Kč.
Technicka je platna do data uvedeneho v technickem prukazu, ALE NEJPOZDEJI DO KONCE MESICE VYZNACENEHO NA REGISTRACNI ZNACCE (na SPZ), takze se nenechat buzerovat a donutit policajta, at vytahne prislusny zakon a najde si to tam.
Resil sem to loni, kdyz sem byl na technicky a s tou babou sme se o tom dohadovali, takze me to donutilo se potom doma kouknout do zakonu, ted to ale uz nemam cas hledat, jedu pryc.
To pecenkav : Můžete mi, prosím, sdělit, kde jste se dočetl o tom, že technická platí do konce měsíce vyznačeného na RZ? Platnost kontroly je totiž 2 roky, slovy dva roky. Tedy příkladně - pokud absolvujete STK s osobním vozem 2.4.2009 tak vězte, že už 3.4.2011 Vás pomahači a chrániči mohou pěkně osolit
Cituji : Provedení technické prohlídky vozidla se řídí zákonem č.56/2001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidel), ve znění zákona č.307/1999Sb. (dále jen "zákon"), který platí od 1.7.2001.
...
. Pravidelná (opakovaná) technická prohlídka se provádí vždy nejpozději v termínu vyznačeném v dokladech vozidla, nebo ve lhůtách stanovených zákonem
Zapomenout na STK se rozhodně nevyplácí!
Zákon o přestupcích (§ 22 zákona č. 200/1990 Sb) hovoří jasně: Přestupku se dopustí ten, kdo v provozu na pozemních komunikacích řídí vozidlo, které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, tak závažným způsobem, že bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.
Nová pravidla jsou přísná. Udělení až 5-ti trestných bodů a pokuta 5.000 _ 10.000 Kč a dokonce odebrání řidičského průkazu na 6 měsíců _ 1 rok!
Takže klidně si jezděte do konce měsíce. Já ale dělám profesi, kde se bez řidičáku neobejdu a peníze vyhazovat zbůhdarma též není mé hobby, takže povětšinou jezdím na STK tak o týden dřív. Ale každý svého štěstí strůjcem
TP je platná - u osobního vozidla kategorie M1- 2 roky, tedyx od 06.03.2009 do 06.03.2011, policie je složkou spadající pod ministerstvo vnitra a ministerstvo vnitra vede registr vozidel, a do registru vozidel se platnost STK zapisuje, hlídce stačí jeden krátký telefonát...dezinformace o tom, že TP platí do konce měsíce nebo že je jakáasi 14-denní "ochranná lhůta" jsou slušně řečeno směšné a nemají oporu v zákoně
Pánové chcete říct,že když jsem byl dneska na STK,tak to ta operátorka poslala do centrálního registru vozidel?
zdali dneska to nevím, ale zákon 56/2001 v § 48 ods. 3 píše:
"
(3)Oprovedenípravidelnétechnicképrohlídkysilničního vozidla
vyhotovístanicetechnickékontrolyprotokol o technické prohlídce,
předájej provozovateli vozidla a výsledek technické prohlídky vozidla
oznámí příslušnému obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností.
"
doplněno 30.03.11 19:19:
takže třeba dnes, či zítra...
Omlouvam se za spatnou odpoved, tykalo se to emisi a ne technicke
A ted doufam, ze se mi sem podari vlozit dokument ze skeneru
doplněno 31.03.11 12:51:tak se nepovedlo
doplněno 31.03.11 12:53:novy pokus
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.