Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej do felicie combi 1.6MPI

Od: redroker® odpovědí: 18 změna:

Mám felicii combi 1.6MPI a zajímalo by mne, jaký by byl nejvodnější mot. olej. Hlavně se ptám proto, že když nějaký delší čas nejezdim, vzniká v oleji menší emulze (patrné na víčku). Je tedy nějaký druh oleje, který toto eliminuje?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejdříve dych pátral po tom proč se tvoří emulze. Emulze na víčku vždy signalizuje chladící kapalinu v oleji. Nejpravděpodobnější příčinou je vadné těsnění pod hlavou, prasklá hlava, popřípadě problém s některou vložkou. Pokud se příčina tvorby emulze nevyřeší, je úplně jedno jaký je tam olej. Žádný olej na tento problém není, aspoň já takový neznám.

hodnocení

Všechna těsnění byla měněna (cca před1,5 rokem),chl.kapalina neubývá. Jeden automechanik mi řekl, že když se s autem dlouho nejezdí (se starším), prostě dochází ke kondenzaci,ale není to nic závažného!

Pokud je to jen nepatrná kondenzace, může to být ze zvýšené vzdušné vlhkosti. V zimním období je to pravděpodobné. Nebylo by lepší to řešit na svém značkovém fóru? Je tam větší pravděpodobnost, že je více lidí, které tento problém mají za sebou. Já toto fórum s Formanem taky využívám a úspěšně.

forum.skodahome.cz/...

des*

Této emulze si vůbec nevšímej,je to normální jev u všech aut.Kdo ti řekne že se jemu nedělá tak lže.

xxx*

Nechci ti to vyvracet, ale asi měním měsíčně olej u 30 kouzelných aut, kterým semulze zázračně vytrácí.

des*

Ani já ti to nevyvracím,jenže neděláš Felicie.

petapeta*

Naprosto se přikláním k výše uvedenému názoru docent®, do oleje se dostala voda. Zdali trochu, tak by se mohla odpařit, ale zdali ta emulze tam vzniká neustále, tak se do oleje dostává voda. To, že se měnilo těsnění, vůbec neznamená, že by chladicí kapalina nemohla prosakovat.

xxx*

Přesně tak ona se tam totiž může dostat i jiným způsobem, než jen poškozeným těsněním.

hodnocení

Pokud je jedno, jaký tam dám olej (tedy pro tento model),jak je to s těmi syntetickými oleji,jaký je v nich rozdíl, jakou mají vlastnost?

ar*

Ale kuš ty syntetiko *smich* oleje.cz/...

doplněno 30.03.11 22:35:

oleje.cz/...

hodnocení

Díky za názory,rady! Múžete uvést konkrétni tip na značku/druh?

ar*

Redrokere je úplně jedno jestli koupíš Mogul, Shell , Castrol, Valvoline a nebo Texaco atd.

Důležitá je především specifikace oleje do Feldy použij 10w40 a aby specifikace byla dle ACEA A3 klidně i A4 aA5 tím lépe, B tě nemusí zajímat to je pro diesely. U klasifikace dle API koukej na SJ pkud bude SL nebo SM klidně také. Čím "vyšší" (pořadí v abecedě) písmeno tím "kvalitnější" olej na klasifikaci C nekoukej ta je opět pro diesely. Stači to takto lajcky?

Samozřejmně se raději vyhni No name olejům.

doplněno 06.04.11 12:43:

Klidně můžeš použít 15W-40 se stejnou specifikací ACEA A3 . Ten ve tvém odkazu ji splňuje, jen je zbytečně drahej, ale zase si můžeš na zadní okno nalepit "jezdím na kastróóól" :D

hodnocení

Vypůjčil jsem si knihu Automonily Škoda Felicia, kde se v článku o oleji uvádí typ 15W-40, na netu jsem mimo jiné našel tento:

seznam-pneu.cz/...

je možno? Mimochodem, kolik litrů se vůbec vejde do této motorizace (to jsem v knize nenašel)?

hodnocení

...tak nic, no!*zed*

cacab*

Nevymýšlej pořád proč to nejde, ale dej na rady skušených. Na tom felicia foru tam má každý 10w40 a značka stačí mogul, je dost kvalitní.

raadek*
Divili by jste se pánové, kolik vody v oleji může obsahovat vzduchem chlazený motor. Záleží na provozu motoru. Při popojížděčkách se prostě nestačí díky nízké teplotě zkondenzovaná voda v oleji z paliva odpařit. Pro tazatele. Zkuste si vygooglit - výrobcem doporučený olej pro váš motor. R.
xxx*

Od kdy má felicie vzduchem chlazený motor?

raadek*
Reagoval jsem na chladící kapalinu v oleji. U vzduchem chlazeného motoru chladící kapalina není, přesto motorový olej v určitých případech obsahuje překvapivé množství vody. Proto emulze nemusí znamenat únik chladící kapaliny. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]