Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer chci ze zeptat abych neudělal hloupost koupil jsem zatravňovací desky 30x30x3 cm do kolejích od auta , aby se mi nedělaly koleje na stránkách se píše, že nejsou vhodné zatravńovat jen zasypat drobným štěrkem tak se ptám jestli když vykopu koleje hluboké 6 cm a z toho 3 cm kdybych dal hrubší písek a těch dalších 3 cm bude deska bude to stačit na odvod vody , aby se vsakovala. Nebo se může dát štěrk do spod a pískem ty desky zasypak, myslím v deskách čtverečky snad je to dobře napsané aby se to dalo pochopit. Děkuji za odpověď
Předpokládám, že máte na mysli betonové zatrávňovací tvárnice... i když mi tam nesedí ta tloušťka 3 cm, to je na pevnost betonu dost málo...pod auto...
Co se týká odvodu vody, pokud voda stihla vsáknout i před položením tvárnic, neměl by být problém ani po položení tvárnic.
Já mám položené zatrávňovačky na hrubší vrstvě štěrku, ovšem ne jen koleje, ale celou parkovací plochu, voda stihá vsáknout i při dešti, i při umývání auta. Otvory v tvárnicích mám vysypané drtí 4-8 mm, trávu a plevel v nich bez milosti likviduji.
V každém případě desky položte na lože z písku nebo štěrku, někdo dává i hrubší drť. Po prvé dá se dobře odvodnit a po druhé kdykoliv můžete upravit výšku, teda podsypat, pokud někde tvárnice sedne... vysypat otvory pískem se dá, ale dost se ten drobný písek roznáší, lepší se mi zdá ta drť 4-8 mm...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.