Nejste přihlášen/a.
Ahoj,tak už jsem tady zase,udělal jsem tedy kup..
U toho mého Seata Cordoba jsem chtěl vyměnit přední levé světlo a zjsitil jsem že je ulomený držák žárovky,proto je vnitřek vycpaný igelitkou,která to drží,chci se tedy poradit,mám nárok na jěké odškodné,třeba na nové světlo?Ve smlouvě mám,že jsem vozidlo řádné prohlédnul a jsem s rozumněm s jeho stavem,ale s tímhle mě tedy nikdo nesrozuměl a snad ani nikoho by to nenapadlo,když to svítí to kontrolovat..
A jak tady neustále diskutuji o tom problému s dušením motoru,vyměnil jsem svíčky ( bosch) i filtr origoš,vyčistil škrtící klapku,vyměnil čidlo chladící kapaliny a pořád to dělá stejný problém,diagnostika ukazuje sporadicky snímač klepání,ale to prý na to nemá vliv..Lze to brát taky jako skrytou vadu?
0x
Myslím, že máš smůlu. Potvrdil jsi, že jsi seznámen s jeho stavem. Jak jsi se o stavu vozu přesvědčil, je jenom tvoje věc. Mohl sis pozvat odborníka, dát na posouzení do servisu nebo se na něj jenom z dálky podívat. A o tom to potvrzení o seznámení je.
doplněno 28.03.11 13:53:
A navíc, utěsnění igelitkou rozhodně není skrytá závada.
0x
Jestliže dodatečně vyjde najevo vada, na kterou prodávající kupujícího neupozornil, má kupující právo na přiměřenou slevu ze sjednané ceny odpovídající povaze a rozsahu vady; jde-li o vadu, která činí věc neupotřebitelnou, má též právo od smlouvy odstoupit.
Jak takovou vadu zjistit při prohlídce, rozebrat auto? Jde o dokázání, že ta vada v době koupě byla.
Bingo
doplněno 29.03.11 20:06:Rada je celkem jednoduchá. Když to dáváte neustále do servisu, zvolte jednou servis, kde závadu odstraní najednou a komplet.
No a je ještě něco s čím by mi třeba někdo dal nějaký tip na odstanění té závady při rozjezdu za studena?Jak jsem psal,vyměnil jsem olej i filtr,zvudchový filtr,svíčky,čidlo chladící kapaliny,vyčistil a nastavil škrtící klapku,samozřejmě to vždy dělali v servisu,tak se snad nic nezkazilo..Teď po výměně svíček a vzduch. filtru se to tedy zlepšilo,ale pořád to není,nemá někdo ještě nějaký tip co vyzkoušet nebo vyměnit,případně vyčistit?
Opravdu prosím nikoho nic nenapadá?Ještě mě napadlo,vdžycky se otáčky po nastartování a jakoby na volnoběh zvednou a teď mírně klesnou,než jsem vyměnil ty svíčky,tak se to většinou zvedlo a potom úplně zadusilo,nebo rovnou chcíplo?Opravdu budu rád za každou radu..
Pokud Vám jde o skutečně rozumnou a konstruktivní radu, tak tu jste již dostal od "ara" - svěřit auto tomu, kdo se v tom vyzná! Sháníte-li však někoho na plané teoretizování a tlachání, pak je problém někde jinde.
No,to je pravda,ale každý chce hned 500-600 na hodinu a diagnistiku a to je určitě práce tak na 3 hodiny,to zjistit,aby se narejžovalo..
Ale asi nic jinýho nezbyde,jen jsem to zkusil no..
ono asi "nového" k tomu není co dodat-jde o to najít někoho fakt šikovného,zodpovědného a ne nenažraného...Pak není problém na autě řešit cokoli-takže zkonzultovat se známými-požádat o doporučení na nějakého šikovného mechanika v okolí a výsledek se dostaví(a ne za rance)...
Pardon,že otravuju s shromadou šrotu..
Jen pro příště,já si dělal test cebia a všechno vyšlo,km sedí,kradené není,majitel 1..Prostě všechno je tak,jak má být..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.