Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky letní x zimní

Od: pdlouhy* odpovědí: 6 změna:

Zdravim, lze mít na autě na jedné ose letní a na druhé zimní pneumatiky? A co je lepší, když mám pohon na předek (Opel Vectra) na předek dát zimní, nebo letní? Děkouji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Ano je to možné. Protože jsou zimní pneu z měkčí gumy a v létě se více opotřebují je lepší je dát na zadek.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Zimní současně s letními pneumatikami? To je ta nejhorší varianta kterou můžeš zvolit.

hodnocení

0x

Právně ano, logicky ne.

hodnocení

0x

Měl jsem na předku zimní a na zadku letní a vyhrabal jsem se všude. Pak mi ale na zledovatělé a neudržované silnici ustřelil v zatáčce zadek a najel jsem do betonového schodu na krajnici. Tak nyní radši mám všechna kola buď zimní nebo letní.

ar*

No tak v zimním období takto obout kola auta je jasné kravina, to už je lepší všechny 4 kola na leťákách. Pokud se ,ale pdlouhy ptá koncem března, předpokládám, že chce staré zimáky dojet v letním období a tam se doufám zledovatělá vozovka nepředpokládá.

trevis
hodnocení

0x

Sorry, ale nějak mi ten dotaz jde proti srsti. Samozřejmě že to je naprostá blbost.

Je to myšleno tak, že by jsi tím získal "univerzální" obutí? Nemá to žádný logický význam.

Trochu odbočím, nemám rád když mi někdo tvrdí, že je zbytečné přezouvat, protože zimní kola na sněhu stejně uklouznou jako letní a nebo naopak že zimní kola v létě nevadí a že alespon na zimu nemusím přezouvat. Jsou to všechno lidi (a je jich vážně hodně), kteří neví čím se liší zimní pneu od letních. Ten rozdíl není jen ve vzorku, ale hlavně ve složení směsi ze které je pneu vyrobena, a v závislosti na venkovní teplotě se mění adheze pneumatiky. Nejchytřejší hlavy světa asi věděli proč udělat pneu na "obě" sezony, když kdysi vznikly ;)

Tak se tu proboha neptejte na takovou volovinu, zdar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]