Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Astra Caravan 5. dveře nejdou otevřít

Od: foxx odpovědí: 3 změna:

Prosím přítomné rádce - mám Astru H, r.v.2005, problém spočívá v tom, že ačkoliv centrál funguje, nemohu otevřít páté dveře. Problém je o to pikantnější, že auto má mřížku, tudíž ke dveřím se zevnitř nelze dostat. Při pokusu o otevření je slyšet pouze mikrospínač pod tím gumovým obdélníčkem, co se mačká. Cvaknutí zámku se už neozve. Nevíte někdo, jestli Astry nemají nějaké nouzové otvírání dveří, evtl co by se s tím dalo dělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Tak si odpovím sám, třeba to někomu v budoucnu ulehčí situaci. Zkoušel jsem volat odborný servis Opel - zbytečné, nic nevědí, opravu vidí tak na týden, otevřít nouzově to nejde. Jenže pravda je trochu jinde. První věc - mřížka se dá sklopit spolu s zadním opěradlem, ale musí se odjistit oba zámky současně, pak se to celé sklopí na přední opěradla. Tím zajištěn přístup ke dveřím zevnitř. Sice nevalný, ale použitelný. Dále: na vnitřním tapecírunku 5.dveří je cca 5cm odspodu uprostřed šířky dveří zátka - ta se dá vydloubnout. Pod ní je už zámek, na něm je proti otvoru čtyřhraná díra. Do ní jsem strčil imbusklíč 8mm (nemaje po ruce nic čtyřhranného) a pootočením se dveře dají odemknout. Tím je sice otevřeno, ale není to opraveno, neboť při zabouchnutí dveří budeme zase na začátku. Nejčastější příčina bývá vypálená pojistka - zámek je napájen z pojistky ostřikování předního skla. Takže pokud nejde ostřikovač, příčina bývá v pojistce. U mě byla příčina v zlomeném kabílku. Takže opraveno, navzdory ,,ochotě´´ machrů od Opelu. :)

nu*

příště už nekupovat Opla...HOplááááááááááááááááá:-P

hodnocení

Ale já ho nekupoval - mám jej jako služebák. A upřimně - nedám na něj dopustit. Má nalítáno čtvrtmega a je to držák. Pochopitelně, občas nějaká prkotinka - jako třeba s těmi dveřmi. Ovšem nutno podotknout, že ty dveře otvírám denně mnohokrát.Také mít po ruce konstruktéra, který vymyslel výměnu př. žárovek přes podběh kola, tak ho asi nakopu. Ale co je podstatné- auto stále jezdí a jezdí slušně. Kolegové mají povětšinou Fabie ( celkem dobrý, ale sem tam přijedou na laně) a úplná katastrofa jsou Renaulty. Máme Megany a Clia, vypadá to, že už půjdou z firmy, nikdo s tím nechce jezdit, protože jsou silně nevypočitatelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]