Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám škoda felicia rok výroby 1996 1.3 50 kw a včera jsem mel dopravní nehodu za kterou může řidič druhého vozu.Mám poškozený obě přední světla levý blatník a trochu zmuchlanou kapotu a bylo mi řečeno že pojištovna to vyhodnotí jako totální škodu.Mám 2 dotazy:
1)Kolik bych tak mohl dostat peněz.
2)Pokud dostanu peníze a nechám vozidlo opravit bude mé vozidlo odhlášeno z registru a odhlášeno s pojištovny? Pokud ano půjde to opět přihlásit?
Všem vřele děkuji za odpovědi.
totální havárie je hodnocena jako cena opravy ve zn.servisu převyšující tržní hodnotu auta(v ten daný okamžik) dle tzv.Eurotaxu...Jinými slovy je to spíše nepravděpodobné(pokud není hnutý nosník)-i kdyby,hypoteticky-k vyřazení vozidla z evidence již kolik let nedochází-je čistě vaší věcí jak s "vrakem" dále naložíte..Dostanete poj.plnění jako za celé auto-mínus zbytková hodnota použ.dílů...A pro doplnění ceny opravy-díly i v barvě jsou vzhledem k rozšířeností Feld dostupné-jde spíše o práci...Jinak třeba na aukru mám obě př.lampy i s blinkry za 299,-kaček(pro ilustraci)
Mám trochu zmuchlanou kapotu a chladič rozybí ale známí říkal že mi to nechá opravit jde mi jen o to kolik bych dostal a jestli auto vyhodnotí jako totální škodu.Tak moje auto vyřazeno z registru a z pojištovny nebude?
použitý,ale plně funkční je taktéž otázkou zhruba 300,-kaček...Jinak "vyřazení" se bát nemusíte-to se dnes už nedělá ani v případě opravdu tot.zbouraných aut,kdy po čelním střetu nejsou celé ani zadní lampy(něco jiného je leasing,ale to není tento případ)..Opravdu si dejte trošku práci na netu a určitě seženete jak kapotu,blatník,čelíčko(a nevím co ještě máte k.o.) v barvě,ostatní univerzální díly(světla,chladič) taktéž nebude problém...
doplněno 27.03.11 21:31:pokud je jinak Felda o.k.,moc nehnije atd-tak se to určitě díky poj.plnění vyplatí opravit...
Jsou viditelné pouze tyto věci které jsem uvedl jinak mám známeho automechanika co mi to opraví. šlo mi jen o to vyřazení a kolik můžu dostat.
prdisku, vyřazení vozidle z evidence je jen na Vašem rozhodnutí.
můžete pokud chcete, ale nemusíte.
Pochopil jsem Váš dotaz správně?
Nevím, jak se to dál řeší. Ale je fakt, že tato auta se obvykle odprodají nějakému mechanikovi (jak také píše _ @promon _) a po čase zase jezdí. Takže to asi nějak jde.
Já měl Feldu v kombíku, byla rv. 95. Předloni dostala ránu na zadek, chlapík s Volvem nedobrzdil. Auto bylo hnuté v kastli, takže to pojišťovna dala jako totálku. Dostali jsme za ni 22tKč, za 6tKč jsme to prodali našemu automechanikovi - a auto dodnes potkávám jezdit po městě. Prostě kastli vytáhl, dal nový nárazník a pátý dveře a jezdí dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.