Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní nehoda vs totální škoda - co dál

Od: prdisek* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den mám škoda felicia rok výroby 1996 1.3 50 kw a včera jsem mel dopravní nehodu za kterou může řidič druhého vozu.Mám poškozený obě přední světla levý blatník a trochu zmuchlanou kapotu a bylo mi řečeno že pojištovna to vyhodnotí jako totální škodu.Mám 2 dotazy:

1)Kolik bych tak mohl dostat peněz.

2)Pokud dostanu peníze a nechám vozidlo opravit bude mé vozidlo odhlášeno z registru a odhlášeno s pojištovny? Pokud ano půjde to opět přihlásit?

Všem vřele děkuji za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Obávám se, že dostanete hrozně málo. Jsou to hajzlíci. Tipuju tak 10-15 tis. Kč.

prdisek*
hodnocení

a když sinechám vozidlo opravit bude mé vozidlo odhlášeno z registru a odhlášeno s pojištovny? Pokud ano půjde to opět přihlásit?
erikch*

totální havárie je hodnocena jako cena opravy ve zn.servisu převyšující tržní hodnotu auta(v ten daný okamžik) dle tzv.Eurotaxu...Jinými slovy je to spíše nepravděpodobné(pokud není hnutý nosník)-i kdyby,hypoteticky-k vyřazení vozidla z evidence již kolik let nedochází-je čistě vaší věcí jak s "vrakem" dále naložíte..Dostanete poj.plnění jako za celé auto-mínus zbytková hodnota použ.dílů...A pro doplnění ceny opravy-díly i v barvě jsou vzhledem k rozšířeností Feld dostupné-jde spíše o práci...Jinak třeba na aukru mám obě př.lampy i s blinkry za 299,-kaček(pro ilustraci)

prdisek*
hodnocení

Mám trochu zmuchlanou kapotu a chladič rozybí ale známí říkal že mi to nechá opravit jde mi jen o to kolik bych dostal a jestli auto vyhodnotí jako totální škodu.Tak moje auto vyřazeno z registru a z pojištovny nebude?

erikch*

použitý,ale plně funkční je taktéž otázkou zhruba 300,-kaček...Jinak "vyřazení" se bát nemusíte-to se dnes už nedělá ani v případě opravdu tot.zbouraných aut,kdy po čelním střetu nejsou celé ani zadní lampy(něco jiného je leasing,ale to není tento případ)..Opravdu si dejte trošku práci na netu a určitě seženete jak kapotu,blatník,čelíčko(a nevím co ještě máte k.o.) v barvě,ostatní univerzální díly(světla,chladič) taktéž nebude problém...

doplněno 27.03.11 21:31:

pokud je jinak Felda o.k.,moc nehnije atd-tak se to určitě díky poj.plnění vyplatí opravit...

prdisek*
hodnocení

Jsou viditelné pouze tyto věci které jsem uvedl jinak mám známeho automechanika co mi to opraví. šlo mi jen o to vyřazení a kolik můžu dostat.

prdisku, vyřazení vozidle z evidence je jen na Vašem rozhodnutí.

můžete pokud chcete, ale nemusíte.

Pochopil jsem Váš dotaz správně?

prdisek*
hodnocení

hm*

Nevím, jak se to dál řeší. Ale je fakt, že tato auta se obvykle odprodají nějakému mechanikovi (jak také píše _ @promon _) a po čase zase jezdí. Takže to asi nějak jde.

hodnocení

0x

Já měl Feldu v kombíku, byla rv. 95. Předloni dostala ránu na zadek, chlapík s Volvem nedobrzdil. Auto bylo hnuté v kastli, takže to pojišťovna dala jako totálku. Dostali jsme za ni 22tKč, za 6tKč jsme to prodali našemu automechanikovi - a auto dodnes potkávám jezdit po městě. Prostě kastli vytáhl, dal nový nárazník a pátý dveře a jezdí dál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]