Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná baterie?

Od: karlos4411* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den koupil jsem si felicii a mám v ní pochopitelně baterii , jenže s autem sem cc 14dnů nejel a nešlo ani nastartovat (nehejbl se ani trochu starter) zkrátka baterie totál vybitá.Tak jsem jí nabyl a zapojil s autem sem ujel kousek jen po městě a auto 14dní stálo a o5nenastartuji.. Ted jí mám na nabíječce a přemejšlím čím to muže Být že se tak vybijí?špatná baterie?to že auto slouho stálo a nedobíjela se?mrazy?<- i když tedu ž moc nebejvaj.. tak sem se chtěl zeptat jestli se dobije i když jen auto bude nastartovaný?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Znám tyto problémy z Formana. Nejdříve začněme tím comůžeme doma a nic nás nestojí. Stačí k tomu nejednodušší měřák např od Vietnamcú co měří volty a ampéry. Pokud ho nemáš ty, tak určitě někdo z okolí ho mít bude.

1. Vypneš úplně všecno co můžeš. Odpojíš jeden kabel od akumulátoru a do serie dáš měřák přepnutý na proud(A). Pokud se tak matně vzpomínám,t ak trvale jsou zapnuty jen hodiny a odběr by měl být hluboko pod 0,1A. V opačnám případě zkontroluj co doporučuje Lui. Možná tam někdo nechal něco amatérsky vyrobeného a to zlobí. Pokud je vše v pořádku, tak.

2. Připoj zpátky baterku, nastartuj, měřák přepni na Volty nahoď motor a měř při 2000až2500 ot/min. a při zapnutých světlech. Nejprve na svorkách baterky a pak na + alternátoru( M6- kábel +). Napětí by mělo být 14,2 až 14,5V. Jeli rozdíl na obou místech, pak očistit napojení káblu na baterku a altík.(přechodový odpor) Je-li pod 14Vje špatný regulátor u altíku a je potřeba vyměnit.

3. Ůplně nabitá baterka by měla mít 12.6 a víceV. Měřeno asi po hodině od vypnutí motoru. Pokud po několika denním odstavení auta bude napětí klesat pod 12V je třeba vyměnit akumulátor.

Přeji hodně zdaru

1jara*
hodnocení

0x

Dobrý den tím že necháte auto nastartované na volnoběch se baterie velmi těžko dobije. Koukněte se jak je ta baterie stará, měla by tam být vizitka. Koupil bych novou a zadal kontrolu dobíjecí soustavy.

doplněno 26.03.11 14:00:

Novou v případě že je starší více nežli pět let. U mého předešlého vozu svítila v popelníku žárovka i když vozidlo stálo, za týden jsem nenastartoval. Po zjištění uvedené vady, jsem žárovku vyndal a zahodil, jsem nekuřák

buss
hodnocení

0x

Zajít někde, kde otestují kapacitu akumulátoru. Problém svícení, zima, vlhko, ... krátké jízdy a nenabije se.

lui*
hodnocení

0x

Nemáte tam autorádio, zabezpečovačku, nebo nějaký imobilizér? Nebo nějaké jiné, amatersky dobastlené elektronické zařízení? Tyhle malí žrouti proudu, po delší době, a v kombinaci s horším(ne vadným) akumulátorem mohou být příčinou.

jarinm6*
hodnocení

0x

v nejhorším případě bude v háji alternátor... :(

vikin*
hodnocení

0x

pokud byla baterie dlouho totalne vybita mohla uplne odejit, auto na volnobeh samozrejme taky nabiji ale malo, chce to hodne projet delsi trasu 50 - 100 km viz:

auto.idnes.cz/...

dejte vyhledat "udrzba autobaterie"najde te toho plno

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]