Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit. Pred rokem jsem koupila fiata 126p. Chtela jsem ho nejdriv napsat na ZTP(kvuli ekodani), ale v te dobe jsem ho nesehnala. Takze v velkem TP je to odhlasene na me, ale ja jsem ho jeste neprihlasila. Ztp jsem sehnala az nyni. Je možne auto prodat aniz by predtim bylo na me prihlaseno? dekuji za rady
pokud chcete auto prodat, tak auto prodejte, pokud chcete auto registrovat na sebe bvez eko-daně a pořád mát toho ZTP, necháte vystavit protokol o evidenční kontrole na osobu ZTP (cca 250-300Kč), následně zaregistrujete auto na osobu ZTP /bude veden jako provozovatel a malý TP bude na jeho jméno, vy budete zapsána jako majitel-vlasntík auta, tak vyplnáte i přihlášku k registraci, tedy Vy jako majitel a ZTP jako provozovatel.ZTP nic neplatí. Po minutě se vrátíte k okíénku s velkým i malým TP a necháte provozovatele vymazat a zapsat sebe jako vlasntíka a provozovatele současně za 50,- Kč.
Mno auto prodat nechci...chtela sem se vyhnout ty ekodani. Ale myslela jsem ze bude problem, kdyz jsem uz napsana ve velkem TP, budu ho muset na sebe doprihlasit a zaplatit tu ekodan. Ale pokud je pravda jak rikate, ze jen staci ZTP přihlasit jako provozovatele, tak je to ideální řešení. A nemusím tedy řešit ten prodej a nasledne prodej zpatky me.
dekuji za radu
Ano lze to, je to naprosto možné. v techničáku bude uveden majite "A" pak až majitel "D"
majitelé B a C tam nebudou napsáni
A jak mám tedy postupovat. Musim sepsat se ZTP kupní smlouvu a odhlásit to na něj.Pak to ZTP přihlásí zaplatí 800(nebo ja za nej) a poté zase napíšeme kupní smlouvu odhlasi to zase na me ja to prihlasim za dalsich 800.. a je tim ekodaň vyřízená?
dekuji za odpoved
nechci "skákat do zelí" p.M.C.-ale jestliže auto chcete dál někomu prodat-je celá anabáze se ZTP zcela zbytečná...Jestliže je auto,resp.TP(a registr vozidel) "odhlášeno na..."vás-tak vy zcela jednoduše sepíšete s budoucím kupujícím kupní smlouvu dle Obč.Zákoníku(vagóny vzorů volně na netu)ve dvou vyhotoveních-a to své velmi pečlivě uschováte(až obrazně zarámujete),protože případné neplacení povinného apod.následným kupujícím "jde" na posledního človíčka uvedeného v registru,vč.polopřevodu(to je to :odhlášeno na-vás)-no a vyskytneli se něco takového(pokus ČKP,PČR atd.),vy pouze předložíte onu(zarámovanou)kupní smlouvu-podle níž(a zákona jasně vymezující majetkoprávní vztahy mezi svéprávnými fyz.osobami) jasně zákonně deklarujete,že od toho a toho dne již nejste majitelem předmětného auta-tudíž za věc,kterou nevlastníte nemůžete právně a ani jinak zodpovídat...(až na -nedávno odstraněnou, vyjímku v podobě úklidu chodníku jenž lidem nepatřil...naštěstí už tenhle paskvil zákonodárci narovnali)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.