Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jestli mužu dát auto s platnou technickou a placenou pojistkou Dát značky od auta do depozitu i když jsem jenom jako provozovatel co platí pojistku ale nejsem zapsaný v techničáku jako majitel. Ptám se kdyby náhodou se stalo že majitele nebudu moct kontaktovat na zlikvidování auta tak at zbytečně neplatím pojistku ale jestli mužu odložit značky a počkat než kontaktuji majitele.
požádat o cokoliv ve vztahu k autu může jen provozovatel, který je v registru vozidel a tedy i v TP zapsán jako provozovatel, a pokud není současně i majitelem, tak jen s vědomím, tedy se souhlasem majitele.
Depozitum je výraz pro "dočasné vyřazení z registru vozidel", dočasně se vyřazuje vozidlo, které je registrováno na konkrétního člověka, který může žádat o cokoliv ve vztahu k uvedenému autu. Kdo není registrován, jinak řečeno kdo není v registru ani v TP zapsán jako provozovatel, nebo současně i jako majitel, ten nemůže žádat o nic.Nelze totiž z registru vyřadit něco, co v registru není vůbec zapsáno.
Ještě jionaqk řeščno pro úplné laiky, registr je seznam, co není v seznamu zapsáno, top nelze ze sezbnamu diočasně ani trvalde vyřadit.
Kdyby jste se vyjádřil jasně a uvedl, že je auto na Vás jen odhlášeno, bylo by to jasné...ale možná je na Vás skutečně registrováno, ne jen odhlášeno, ale majitelem je někdo jiný, například leasingová společnost...Pak musíte mít písemný souhlas skutečného vlastníka...
Takže pokud to chápu dobře tak jako pojistitel a provozovatel auta nemám oprávnění značky dat do depozitu stejně jako nechat auto ekologicky zvrakovat.
Ale kdybych si nechal udělat s panem A co je v velkým techničáku jako majitel vypracovat smlouvu a podepsat tak budu mít toto oprávnění umistit značky do depozitu a i nechat zvrakovat?
A velký techničák musím mít když budu chtít tohle udělat nebo ne?
obojí se nechá prakticky řešit i bez zápisu vás v TP,potažmo registru-pojistku lze "ošetřit" jakože kupní smlouvou s ideálně vietnamským obchodníkem-s touto smlouvou ukončíte na pobočce pojištovny povinné na počkání(nacionále viz. třeba živn.rejstřík,po nějaké době,až budete chtít auto znovu provozovat,tak jakože vám jej vrátil a uzavřete si aktuální nové povinné,podrobnosti případně následně)-ale jestli tomu rozumím správně-chcete auto již definitivně vyřadit a zlikvidovat? Lze to i bez auta samotného-získání akceptovatelného potvrzení pro úřad z nějakého kovošrotu z vašeho okolí je otázkou dohody a (nějaké kačky na pivko),případně stejný postup dle VIN v TP a za auto ještě dostanete zaplaceno dle váhy a výkupní ceny-za druhotně zpracovatelný kovový odpad...Potvrzení uschovat a chcete-li věc dořešit s ohledem na předchozího majitele(vás se to teoreticky až zas tak netýká-nejste uveden v TP,potažmo registru)-zkontaktovat jej a orig.povrzení předat(on už si to na úřadě dořeší),kopii ponechat-kdyby náhodou cokoli...
doplněno 25.03.11 19:17:teď až koukám,že jste jako provozovatel-ale to nic na řešení nemění...můžete zlikvidovat hned v pondělí-zatím si na netu zjistíte kovošroty v okolí,v pondělí ráno obvoláte,což třeba za rozdíl 0,50 kč/kg výkupní ceny při váze 1100 kg auta stojí, no a dále viz.shora...
Nějak tak jsem to myslel... mám auto které jsem koupil před pul rokem na doježdění a v poslední době zvažuji o koupi nového. Kvuli technickému stavu nechci auto prodávat dál jelikož ani nejsem majitel v TP a bylo by to složité atd..Prostě chci ještě chvíly počkat a pak bud auto zlikvidovat pokud by jsem zastihl pravého majitele protože jezdí za prací do ciziny.. a do te doby jsem právě chtěl zjistit jestli by bylo možno auto pozastavit v depozitu abych nemusel platit pojistku...
Stručně řešeno mám koupene auto ale v TP je majitel uvedený a kvuli EKO poplatku cca 10tis jsme to řešily jenom jako provozovatel, potažmo mám pojistku na sebe a všechny doklady Krom velkýho techničáku který ma právě zminovaný majitel pro jistotu.
On jezdí do ciziny za prací a tudíž je obtížne ho sehnat a proto jsem se kvuli tomu ptal jestli je možné auto nechat pozastavit když nebudu mít už o něj zájem nebo popřípadě nechat zlikvidovat. Podotýkám že auto mám koupene i Technickou má do roku 2012 a pojistku mám na své jméno a řádně je placená. Jen velký technický prukaz nemám. Nedělali jsme ani kupní smlouvu.
Takže lze za těchto podmínek nechat značky dat do Depozitu nebo ještě lépe nechat bez nějakých rozporů se zákjony zešrotovat? Nebo musím si nechat vystavit Kupní smlouvu s majitelem uvedeným v velkým techničáku? Díky
Tak to nepujde, IMHO ani nahodou... Jako provozovatel jste zapsany v TP? Neda se s majitelem vubec komunikovat?
Mozna by bylo resenim sezonni pojisteni nabizene nekterymi pojistovnami, ale podminky se furt meni...
Pokud nemáte mezi sebou kupní smlouvu-což je ale bohužel alfou omegou koupě jakéhokoli auta(ať už jste to "úředně" vyřešili jakkoli)mohl by nastat problém-a sice ten,že "majitel" by vás mohl nařknout až z krádeže(ad absurdum),takže za této situace bych udělal jakože kupní smlouvu-na základě té na pobočce pojišťovny zrušil povinné(samozřejmě ale auto nesmi na vozovky-to je ale asi jasné)"majiteli" zatím nic neříkal,pokoušel se jej zkontaktovat a určitě z něj dostal dodatečně kupní smlouvu-jakmile jí budete mít v ruce,jste zákonným majitelem a můžete se svým majetkem nakládat dle vlastního uvážení,čili pak nechal sešrotovat a zaslal již původnímu majiteli originál potvrzení ze šroťáku o "ekolikvidaci"...Ohledně nacionálu na nějakého Nguena(třeba)-projeďte živnostenský,obchodní rejstřík-něco sepište(identifikátory vozu dle "malého") a pro potřeby zrušení povinného bohatě postačující-to je asi jediné,co do doby než budete mít kupní smlouvu,můžete udělat...Ono je to vpodstatě jedno,odstavení auta po zrušení povinného vás už nic stát nebude-jen čas,snaha a telefony na pův."majitele"-musíte z něj dostat kupní smlouvu(když už jste to podcenil ve chvíli koupě samotné)...
člověče, vy jste úplně mimo, skutečně vůbec nic nechápete? Opláchněte se studenou vodou, pak vemte do ruky velký TP a napište sem jasně a srozumitelně, kdo je zapsán ve velkém TP v hlavní kolonce "vlastník-provozovatel", dále napište zda je něco napsáno v mezikolonce "vozidlo odhlášeno-převedeno na..." a nakonec kdo je zapsán v malém TP...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.