Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obcházení EKO poplatku

Od: asasynn odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,měl bych si kupovat automobil,ale je to rok 1994 a měl by se tam platit EKO poplatek 5 000,-Kč,což mě přijde zbytečný,pokud to jde nějak bezpečně obejít...Přemýšlel jsem polopřepis,tam se prý nemusí EKO platit...Předem děkuji za odpovědi...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

asasynne, máte špatné informace, vyhnout se můžete tím, že vodidlo přededete nejdříve na ZTP.

Páč jestliže uděláte "polopřevod" a budet v něm jezdit, můžete narazit na problémy, které (třeba) nebudete umět řešit. Nastřihnou Vám techničák, nebo omezí platnost v techničáku...

Náš právní systém musí chránit i prodejce, aby po odhlášení z evidence na Vás, nemohl jste jezdit s "jeho" osvědčením.

erikch*

anebo lze zcela legálně sepsat relevantní kupní smlouvu-ta jediná určuje dle zákona právně majetkový vztah mezi svéprávnými fyz.osobami-narozdíl od registru,potažmo záznamu v TP-je otázkou,zda prodejce bude "ochoten" ponechat věc tak jak "leží a běží..."Nicméně pokud si projdete historii zde(nedávnou-je to velmi časté téma)-najdete zcela vyčerpávající "návod"...,jak necpat státu do chřtánu peníze,které mu cpát nemusíte...

rv*
hodnocení

0x

Najděte si invalidu a ať udělá první přepis na sebe - má to bez eko daně. A hned proveďte další přepis na sebe - tam se už eko daň neplatí.

mml

To jako chcete říci,že když koupím auto od invalidy,že nebudu platit ekopoplatek?

mml, špatně jste přečet radu. Od invalidy koupit je správně, ale ten invalida to musel koupit po platnosti přepisu!

Zkrátka platí se jen první převod od vzniku poplatku.OK?

klidně i podrobněji popíšu, ale až v neděli.

nu*
hodnocení

0x

stačí si koupit auto u kterého byla eko-daň zaplacena, není důvod platit do bezedného SFŽP

erikch*

příteli nu-nechci být detailista,ale trošku si to odporuje...:"stačí si koupit auto u kterého byla eko-daň zaplacena, není důvod platit do bezedného SFŽP..."Tak buď to neplatím(e) a tím "nepřispějeme"anebo to zaplatíme,a už jsme "přispěli"...:D

doplněno 24.03.11 20:19:

jen tak co jsme v rychlosti "našel"https://www.poradte.cz/auto-moto/6075-favorit-eko-dan.html...nebojte se polopřevodu-prodejce je z obliga a vy taktéž-nic neporušujete,jezdíte s legálním,zaregistrovaným vozem,splňující podmínky provozu na poz.komunikacích...

asasynn
hodnocení

na to jsem se neptal,ale děkuji za snahu...Ptal jsem se na to,jak to obejít a ne na to,že si mám koupit auto se zaplaceným EKO ;)

nu*

1.) neregistrovat

2.) registrovat na ZTP a následně na sebe

3.) zdědit

4.) získat auto v rámci soudního vypořádání společného jmění manželů

5.) nechat zapsat jako vlastníka sebe a stávajícího provozovatele nechat zapsaného jako provozovatele, pak nechat provozovatele vymazat z registru

stirecek*

polopřepis udělat jde, bývalý majitel bude chráněný a malý techničák jste ztratil :)

mamen1
hodnocení

0x

tady máš informace,které potřebuješ...

mesec.cz/...

asasynn
hodnocení

Děkuji mockrát ;)

vikin*

nejsem si jistej jestli to od tohohle roku nezmenili..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]