Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, chci se zeptat, na Octavii první řady u 1.9TDI, jak dlouho vydrží jednotlivé věci?
Motor, o něm se ví, že vydrží v pohodě 500tisíc,
Turbo po repasu vydrží kolik?
Čerpadlo odchází po kolika km?
A rozvody se dělají znovu po kolika km?
Díky za odpovědi, ale jen ti, co opravdu víte...
vím o motoru TDi 81kW který má najeto poctivých 640 tis. km a jede jako hodiny, u turba záleží především na tom, jak a kdo s autem jezdí, vím o auto kde bylo měněno za satvu tachomegtru cca 400 tisíc..rozvody se dělají podle potřeby, například po 80 tis, nebo i po 120 tis., když se vymění kladky za originální a řemen se dá silnější, lze interval prodloužit, turbo po repasi je kravina, když nové turbo Garret stojí cca 12,5 tisíce je na něj 2-letá záruka, vypatí se to rozsypané prodat někomu kdo chce repasovat a koupit si nové..
Dobře, repas turba kravina - nekravina... Ale když ho mám v autě po koupi už repas, tak by mě zajímalo, kolik km to tak vydrží...
takže zajímá mě:
1. turbo repas
2. čerpadlo
3. rozvody 80tis?
Dobrý den. Vše záleží na tom, jak s autem zacházíte. Když budete jezdit na kvalitní naftu, pravidelně měnit palivový filtr, tak čerpadlo může taky klidně vydržet třeba těch 400.000 km bez nějakého servisu. To samé platí o turbu-chce to kvalitní olej, lehkou nohu při studeném motoru a po jízdě dochladit, třeba minutu na volnoběh. Jezdím s Octavií celkem dost 5 let, a bez problémů. Najeto 280.000km, a turbo i čerpadlo originál bez závad. Repasované turbo může vydržet stejně dlouho jako originál, ovšem záleží, kdo a jak to zrepasoval. Rozvody (zn.Contitech) dělám komplet po 100.000km i s vodní pumpou a guferem klikovky.
rimla souhlas-u toho čerpadla je zcela zásadní(nebo jednou ze zcela zásadních)věcí kvalita nafty-jenže...to co tam člověk leje stejně nemá možnost kontrolovat(byť velkým posunem je trošku otevřenost ČOIky),navíc mi jako laici stejně u pumpy poznáme prdlačku...Navíc ,bohužel,na občas horší naftu čerpadlo "zareaguje" až s odstupem času...Prostě tohle je daň za průměrnou spotřebu 5,7 litrů nafty/100km a každý kdo chce drandit s TDI musí počítat,že může přijít něco jako čerpadlo,turbo atd k.o. a stím spojené desetitisíce mínus...A opravdu podstatné je "ohřátí" (stejně tak i "dochlazení" turbíny-točí až 100 000 otáček...)motoru-bohužel většinou auta nemají(i když třeba BMW to měla u 7řady už v roce 89) el.omezení jako třeba silniční motorky-kdy vás prostě do doby dosažení provozní teploty nepustí přes určité otáčky,právě aby nedošlo(cházelo) k poškozování...
repasovaní turbo může odejít hned zítra, pokud firma která repas provádí dává půlroční záruku, oprava stojí 7,5 tisíce a za Vaše turbo dostanete turbo jiné - repasované, je na Vás jak a pro co se rozhodnete...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.