Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osvětlení SPZ nesvítí

Od: pentagonclose odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer.

Chtěl bych se s vámi poradit na jedné věci.

Abych osvětlil o co mi jde: Mám nad SPZ osvětlení uprostřed, jednou žárovkou, klasická celoskleněná, nic extra. Celé je to zacvaknuté v nárazníku nad SPZ. Ale, z druhé strany (pod nárazníkem, nebo pod autem chcete-li) se na to dostává voda a bláto (z jízdy). Vždy když to vyndám je to celé zadělané, zoxidované a vodivé části patice rozežrané na padrť - tudíž světlo nesvítí. Už několikrát jsem měnil celou patici, celé to omotal izolační páskou a po pár dnech je to znovu zničené a světlo nesvítí.

Jak byste to řešili vy, aby se tam nedostávala voda a světlo tak svítilo bez pravidelné výměny celé patice? Napadá vás něco?

Díky za tipy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mux
hodnocení

0x

Dobrý den, Co to je za auto.? Nezdá se mi že by to tak odflakli ve výrobě.

pentagonclose
hodnocení

Je to Punto II. 1,2 třídvéř.

Je to už 8 let staré, z toho já ho mám dva roky, čili nevím jak to vypadalo předtím, ale nevypadá to, že by to bylo po zásahu amatéra. Po prvním rozdělání a výměně vše vypadalo jako původní.

Nyní to měním cca každý třetí týden. Což už mě opravdu nebaví *smich*

vikin*

co vymenit patici, takovyhle veci bejvaj vetsinou univerzalni, zkontrolovat kabelaz

pentagonclose
hodnocení

Však jasné, vždy měním patici protože i kontakty v ní jsou zoxidované.

Vyměním patici, dám novou žárovku, strčím do plastového krytu, ale jen po úroveň žárovky (patice zůstává venku nad krytem) a tak patici celou omotám izolační páskou. Za několik dní až týdnů (záleží na počasí) je vše opět od bahna, vody, zoxidované, rozežrané a žárovka nesvítí.

Je to na prd, z druhé strany nárazníku (ze vnitř pod autem) to není nijak chráněno a tak na to lítá bordel a voda ze silnice. Nevím zda si dokážete podle mého popisu představit jak to tam je dělané. *nevi*

ar*

Na té patici je original taková gumová krytka, mrkněte jestli není posunutá na kabeláži. Pokud už zpuchřela a na kabeláži není, tak jedině novou, jinak se stím budete trápit pořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]