Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji radu od vás zkušených.Uvažuji nad koupi tohoto auta.Slyšel jsem hodně mínusu na tuhle značku.A zajímá mne, zda je pozinkovaná karoserie u tohoto modelu od roku 2003 a zda jsou nahradni díly levné a snadno dostupné.Všem děkuji, kdo přidá recenzi a zkušenosti.
Já také vlastním kalose od novoty a Karoserie je pozinkovaná do výše oken.Vlastním 1200 a jsem sní spokojen pochopitelně záleží co sní hodláš dělat.Jestli se chystáš najezdit za rok do 10 000 tis.km tak ti bude dobře sloužit ,pokud hodláš sním jezdit více určitě se nějaké ty poruchy ukážou a nebo potom jiné dražší auto. Já najezdím ročně 8 000km a zatím po 8 letech jezdím stále na originálních dílech výrobce, jedinou slabostí je EGR Ventyl ten se stále zanáší a je to velká bolest Kalosu já to vyřešil jeho zablokování a mám klid.Pak záleží na zvyku někteří říkají že má dlouhou řadící dráhu ,ale u mne z přechodu ze Š120 ani nepřišlo.Po 8 letech zatím žádná závažná rez , oprava či nějaká jiná investice.Samozřejmě nepočítám pneu ,výměna oleje co ,,naliji to po dvou letech vyliji ,, či provozní kapaliny.Já jsem sním absolutně spokojen.
Tak ono Kalosů se dělalo více...
Nicméně já mám stejně "nástupce" Kalosu, tedy Chevrolet Aveo sedan 1,2.
Najeto 20tis km..Po 4 letech naprosto bezproblémů.
Velmi prostorné auto s velmi dobrou spotřebou (na delších trasách se i s naloženým autem dá jet za 5,2-5,8 l/100km (včetně dálnic).
Nevýhody jsou, ale jsou "předvídatelné"...tj. slabší výkon 1,2...dnes bych do 1,2 motoru nešel (i když 1,4 má zase prý o dost horší spotřebu). Také se jedná o auto s menší stabilitou ve "vyšších" rychlostech.., to je patrné tak od cca 120km výš..a ještě horší je to s prázdným autem, s naloženým je to mírně lepší.
Náhradní díly jsem zatím žádné nepotřeboval...po 4 letech je auto jak nové.
nedá mi nereagovat-není to tak dlouho,co tu 95% lidí drandilo ve Š105,120,Favoritech(ona do toho upřímně spadá i Felicie,bohužel)-kde se o nějaké pasívní bezpečnosti(natož deformačních zónách)ned(á)alo mluvit...,a nikdo to nějak moc neřešil(a bohužel stále spousta ani neřeší)...Prostě jediná spolehlivá bezpečnost je prostě nebourat a mít štěstí,aby nikdo nesejmul nás...A nakonec-když vás někdo "trefí" v protisměru mimo obec...- je úplně jedno zda sedíte ve Fábii,Kalosu,Cliu atd.,-oproti tomu šance se rapidně zvyšují ve vetším autě a silnější mototrizaci-osobně zastávám tento názor,a byť jezdím s o něco vyšší spotřebou-mám před sebou tunu materiálu a šanci,že když potkám nějakého ožralu v protisměru,že z auta vylezu po svých...A ještě malá perlička závěrem-účinnost airbagů je výrobcem(airbagů,v ČR fa.Takata-pro VW,Porsche a další) udávána do rychlosti 62 km/h(i proto se veškeré crash testy dělají max.do této rychlosti)-o tom se ale samozřejmě veřejně nemluví z čistě zištných důvodů automobilek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.