Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odření blatníku

Od: lacoon odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

stala se mi taková malá věc.

Při parkování vozu před domem, jsem malinko zavadil o sousedovo auto.

Byl jsem toho gesta a přišel na ním a sdělil mu to.

Na první pohled vůbec žádné známky poškození. Blatník nebyl poničen, dokonce ani čmouha na autě nebyla vůbec nic, jen promačknutá SPZ (která se dá narovnat). Po delším zkoumání jsme zjistili že blatnik byl trošku posunut na šoubech ktreré jej držely.

Laicky se dá říci, že se blatník silou tlaku mého auto tzv. jen posunul. Domnívám se že pokud zajede do servisu blatník se zpět povolením šroubůvrátí zpět.

Důležité info:

vše se stalo bez svědkuů, nic jsme nefotili, nesepsali, žadný formulář vůbec nic.

Jedu s ním do servisu,abych byl ut oho jaká bude cena opravy.

OTÁZKA:

Mám mu to zaplatit když bude např cena vysoká? Nemá proti mě vůbec žádné důkazy. 6ádné fotky, papíry o nehodě, NIC.

Jen já blbec v rámci dobrých sousedských vztahů mu to přišel říci.

99% ridičů by z místa odjelo...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Podle mě jste se zachoval jako zodpovědný řidič a nevidím na tom nic nepochopitelného. Třeba na to koukám tak , že bych se zachoval stejně, ale to není důležité.

Píšete , že je promáčklá SPZ a pak zase o blatníku, což mi nejde moc dohromady. Spíš si myslím, že jde o nárazník. Pokud ano tak to taková velká oprava nebude, nepíšete o jaké auto sice jde, ale hodně aut má nárazníky na "boku" uchyceno jen nasazením na držáku a i při menším tuknutí to jen z něho vyskočí. V mnoha případech se nic nepovoluje a jen se nárazník znovu "nacvakne", oprava za pár korun.

Jestli jste ,ale trefil SPZ a opravdu se posunul až blatník, to by byla oprava náročnější. Nicméně zachovejte se jako chlap a zaplaťte

doplněno 22.03.11 18:06:

To magdon, ten nárazník to je jen můj dohad.

des*
hodnocení

0x

OTÁZKA:

Mám mu to zaplatit když bude např cena vysoká? Nemá proti mě vůbec žádné důkazy. žádné fotky, papíry o nehodě, NIC.

Jen já blbec v rámci dobrých sousedských vztahů mu to přišel říci.

99% ridičů by z místa odjelo...

Právě jsi předvedl,jak byse měl chovat normální člověk-přiznat svoji vinu a taky ji zaplatit.(Anděl)

Ale vyskytly se u tebe pochybnosti,jestli jsi normální(Ďábel)

Neboj se dobro vždy zvítězí nad zlem udělals dobře(Rozhřešení)

magdon*
hodnocení

0x

V podstatě jste se zachoval správně i když trochu nepochopitelně (málokdo by to udělal). Ale když už jste se přiznal, měl byste nést i následky (pokud se se sousedem nedohodnete jinak). Soused důkaz - Vaše přiznání. Nebo mu teď budete tvrdit, že jste si dělal legraci a všechno si to vymyslel?

magdon*
hodnocení

0x

Aha, takže ne blatník, ale nárazník (kupodivu si to lidi občas pletou). Nárazník, jak už název naznačuje, je na autě proto, aby absorboval bez větší škody menší nárazy. Takže jeho oprava, respekfive vrácení do původní polhy by neměl být problém. Nicméně byste to asi měl zaplatit Vy.

buss
hodnocení

0x

Nějak nepadlo nic o pojištění..., vyfotit se to mohlo, RZ snad není na blatníku. Třeba se najde jiný blbec a ...

hodnocení

0x

Kdyz to bude suma mala, zaplatte.

Kdyz to bude suma velka, spoctete si, zda se nevyplati prijit o nejaky ten bonus a nechte platit pojistovnu.

lacoon
hodnocení

Dobrý den,

omlouvám se, jednalo se o nárazník (né blatník) jak jsem již psal, jedná se o souseda ze stejného vchodu, ví jaké mám auto, vztahy jsou dobré, takže jsem to šel radši říci.

SPZ je tedy promačknutá a nárazník se jen vzpružil řekl bych a po povolení šroubů by se měl tedy vrátit zpět.

Dnes jeud s ním do servisu, abych to viděl.

lacoone, klobouk dolů před Vaší slušností a úctou k majetku druhých.

Porušil jste předpis, jelikož jste nesepsal záznam. Ale to nevadí, klidně ho dopíšete když bude třeba dodatečně. Podle korun za opravu bych řešil:

zaplatit nebo pojištovna..

doplněno 24.03.11 18:08:

lacoone,

asi bych to řešil přes pojišťovnu.

zkuste počítat. Škodu za Vás uhardí pojištovna. Celou!

Když si sednete k počítači a budete zodpovědně hledat a počítat, najdete levnější pojišťovnu i s jedním karambolem...

ale je to vše jen a jen na Vás.

lacoon
hodnocení

Tak dle servisu se musí vyměnit celý blatník (cca 10tis.), ačkoliv tam je škoda řekl bych za 1tis. ani to né.

Takže dneska volám do Elitu, nárazník stojí 2tis. s DPH a lak udělám přesně dle TP.

Starý nárazník, má stav 95% a prodám jej na webu. Nic řešit přes pojistku nebudu, ceny servisu jsou drahé a nebudu čekat že mi FIAT vystaví na narazník bez laku 6tis.!

Moje náklady:

Nárazník nachystá na lak: 2 100 Kč s DPH

Lak: 1500 Kč.

Práce servisu cca 500Kč.

Všechny díly si vezmu zpět a prodám.

jarda3*

Ze to nekomu stoji za to, nahlasil bych to na pojistovnu a mel klid, ale kdyz nekdo nema co delat...

ar*

Lacoone je to na tobě jestli to zaplatíš sám a nebo se vyplatí přijít o bonus a řešit to přes pojišťovnu.

Jen bych chtěl upřesnit , že kód barvy v TP nenajdeš ten je u Fiatu na pátých dveřích popřípadě na víku kufru. Nevím o jaký model jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]