Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat mám motocykl Malaguti rst 50 s karburátorem Dellorto. Můj problém je následovný- Motocykl chytne hned na první otočení startéru ale z pomocí sytiče samozřejmně. Po vypnutí jedu a po chvíly se jako by začne dusit tak dám sytič a jede zase chvíly na sytič než se zase začne dusit pak ho zase vypnu a jede zase bez něho. Prostě abych to shrnul v jedné větě chvíly jede bez sytiče a chvíly ze sytičem. Děkuji moc za rady co by s tím mohlo byt. Každou radu přivítam.
samozřejmě špatně seřízený karbec, tady jsou možná řešení (předpokládám že motor chcípá i když je zahřátý)
1) špatně nastavená bohatost směsi při volnoběhu a nízkých otáčkách - na karburatoru by meli byt dva šroubky, jeden na volnoběh a druhý na bohatost směsi. tyhle šrobky jsou si na sobě závislé, pokud otočíš jedním o víc ja půl otáčky, musíš otočit i druhým. musíš si s tím chvilku hrát, nejlepší je ho utáhnout na doraz, pak povolit o 2 otáčky a pak ladit, motor musí běžet bez sytiče pěkně plynule.
2) ucpaná hlavní tryska, nebo vzducháč... trysku vyčistit nebo vyfoukat stlačeným vzdychem, vzducháč vyprat.
3) špatně nastavená jehla karbece. (tohle je dost choulostivá oprava, doporučuju to delat s nekym jinak už bys to nemusel dat do kupy) - musíš uplne vyndal šoupátko i s jehlou, tak odpojit lanko, vyndal pružinku a pak jehlu. ta jehla má na sobě asi 5 zářez. zkus posunout o jeden nahoru nebo dolu a uvidíš co to udělá.
Jinak mne uz nic moc nenapadá čim by to mohlo být...
Dobře. O víken si s tim pohraju a budu dbát na vaše rady. Děkuji moc za ochotu a za vaše rady. Přeji krásný večer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.