Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Superb - jaká spotreba je normalni?

Od: achci* odpovědí: 7 změna:

Dobry vecer,prosim chci se zeptat dnes sem koupila superba 1,9tdi, kdyz sem jela pomalu tak spotreba byla okolo 10litru,pak 7 a nakonec 5 litru.Prosim je to nromalni nebo je nekde nejaky problem?!Dekuji Vam za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Dobrý den.To Vám počítač ukazuje okamžitou spotřebu.Mrkněte na průměrnou.

Je to určitě tak, v prvních minutách je spotřeba vysoká - motor je studený, olej ztuhlý, tření v motoru a převodovce velké. Po zahřátí okamžitá spotřeba rychle klesá.

michal958*
hodnocení

0x

samosdřejmě, když jezdíte rychle, auto vytáčíte do otáček , spotřeba bude vyšší. a když budete jezdit rozumně , s naftákem se vejdete na 5-6 litrů. jiná spotřeba auta je ,, popojížděčky,, a jiná spotřeba na delší jízdu..např moje zkušenost. mám naftové auto obsah 1.7 td. jezdím popojížděčky a bere si to zhruba 5 l na 100kč, jízda po dálnici...i 8 litrů. a delší jízdu obce atd max 80 km za hod se mi povedlo ject za 4,5 l. hodně záleží na style jízdy.

stirecek*
hodnocení

0x

Já když jedu pomalu na jedničku, není problém cca 30-35litrů. Počítač vám ukazuje okamžitou spotřebu, přepněte si na průměr, jak psal kolega.

achci*
hodnocení

Deuji Vam...

hodnocení

0x

achci, pokud chcete opravdu přesnou spotřebu, na desetiny litrů, zapisujte si tankování do poče, pište zodpovědně tachometr... takovou malou evidenci.

nevím kolik ujedete, ale 1-2x do měsíce asi 3 minuty práce.

když jedu na volnobě tak to taky ukazuje 33 litrů, jindy 8 litrů atd...

Blahopřeji k nákupu nového kvalitního vozidla, české výroby. Hodně šťastných kilometrů bez problémů!

buss
hodnocení

0x

Je tam n činitelů, na kterých je spotřeba závislá, tedy je to normální. Chce to zkoušet a kontrolovat na rovné trati při jaké rychlosti začne spotřeba stoupat. A pak se toho držet. Existují pilové diagramy na spotřebu, ale je to většinou na noze. Dá se i vytvořit. Držet motor v optimálních otáčkách. Rozjet na stabilní rychlost, pokud to stav provozu dovolí a pak míírně ubrat, jede to stejnou rychlostí. To je ovšem ideál na našich komunikacích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]