Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prodávám motorku, ale ta není napsaná na mě. Tak se chci zeptat jak to mám udělat, jestli prvně motorku přepsat na mě, a pak prodat. Nebo prodat a nový majitel si to zařídí sám? Malý a velký TP mám já. Popřípadě jak byste to udělali vy.
Děkuji
Už to tu bylo řešno několikrát, vlastníka určuje kupní smlouva nikoliv TP nebo registr vozidel. Pokud vám byla motorka prodána, majitel měl ze zákona povinnost do 10 dnů motorku odhlásit do mezikolonky. Pokud je motorka odhlášena na bývalého majitele, tak není co řešit motorku na sebe nový majitel přihlási na základě kupní smlouvy.
No ona ta motorka je od známého takže jsem to nijak neřešil. Dá se poznat jestli je motorka odhlášená? Mám k ní akorát velký a malý techničák a SPZ.
Ondro,
Jak píše správně xxx, tento problém se zde řeší 3x v týdnu.
Sepíšete řádnou kupní (prodejní) smlouvu a doklady předáte kupci. Dojdete zrušit povinné ručeni a tím vše pro Vás skončí!
doplněno 16.03.11 21:51:Ondro, je to trošku složitější, páč pilný uředník by klidně mohl udělit pokutu za porušení zákona 56/2001...ale ne vždy toto uplatní.
viz zákon 200/1990 §46
Sepiště smlouvu a bude to OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.