Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám otázku, zda si můžu na sebe registrovat (přihlásit) automobil, který zakoupím tady v Praze, pokud jsem Slovak s přechodným bydlištěm v ČR. Pokud ano, tak bych na sebe musel mít povinné ručení a i kupní smlouvu? A nebo to může mít na sebe moje přítelkyně a já jen přihlášený automobil? Přítelkyně je češka.díky
Je rozdíl mezio majitelem a držitelem vozidla. Těžko posoudit, čeho vlastně chceš dosáhnout? Zkus nějak srozumitelně popsat o co ti jde.
Hezký den.
Uvedu příklad - při leasingu automobilu je majitelem leasingová společnost (které auto patří) a držitelem plátce leasingu (ten kdo auto "splácí") Někde je v leasingových splátkách započítáno i pojištění (a tudíž ho platí majitel), někde není (a tudíž ho platí držitel).
Adminéééé! Jak se tam sakra dostal ten smajlík? Měla tam být jenom závorka a středník jsem určitě nemačkal?
Dobrý den, jedná se o to, že přítelkyně má na sebe auto a ted potřebujeme koupit nové. Takže bud "nové" napíšu na sebe -majitel a nebo na přítelkyni. Nevím, zda mi dovolí úřady mít na sebe automobil když tu mám jen přechodný pobyt. Mám tu problém si vzít třeba paušál a tak si říkám, zda auto mi dovolí. Byl bych majitel a protože přítelkyně auto prodáme, tak ho odhlásí a nevím, zda rovnou pojistí to "nové" s tím, že já budu majitel a na ní pojištění..zda to vůbec jde. díky
Podle webu ministerstva dopravy zde můžete přihlásit auto, pokud máte v ČR trvalé bydliště nebo jste cizinec registrovavaný k pobytu v ČR na cizinecké policii. Dokonce je to tak, že pokud sem přijedete jako cizinec vozem a provozujete jej více než 185 dní v kalendářním roce, musíte tuto registraci provést také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.