Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyměna oleje - zvládnu to sám?

Od: dominik* odpovědí: 15 změna:

Dobry den potrebuju vymenit olej v aute tak bych se chtel zeptat jestli bych to zvladl sam nebo lepsi bude kdyz zajedu do servisu a jestli bych to zvladl sam tak kdybyste mi rekli kde je ten vypousteci ""otvor"" dekuju za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nikdo zde Te nemuze rict, zda to zvladnes sam. My Te nezname.

Kazdopadne se jedna o trivialni zalezitost.

Vypousteci sroub je na nejnizsim miste motoru. Tedy zespodu motoru na motorove vane, pri stani na rovine v nejnizsim miste. Nejde ho prehlednout.

Pri vymene oleje je tez zaroven dobre menit olejovy filtr. To je u Felicie takova cerna plechovka z boku motoru.

u "fanouše" předchůdce feldy bylo dobrým zvykem při výměně oleje i seštelovat ventily, což laik sám nezvládne, byť to není složité,ale musí se o tom něco vědět a mít měrky na měření. Co chci přispět: občasné seřízení ventilů felicie není od věci.

Mozna se mylim, ale nema nahodou 1,6MPI hydrostely?

ar*

To víš , že má. *palec* Jen bych doplnil tebe i paboz®, že je lepší vypouštět olej u zahřátého motoru.

doplněno 15.03.11 20:30:

Paboz®, pro člověka, který se prá jestli to zvládne to samozřejmé není.

Ne že je to lepši to snad je samozřejmé.

xxx*

Jen bych ještě přidal malou drobnost, těsně před montáží trošku máznout gumičku olejového filtru novým olejem.

dominik*
hodnocení

jedna se o felicii 1.6 MPi

lehni pod auto na dne motoru musi byt olejova vanna (pokud to neni zaplastovano-nevim filcu jsem nikdy neměl)a musi tam byt vypousteci sroub pravdepodobne imbus soucasti vymeny je i olejovy filtr bez neho to moc nema smysl tam uz ale nevim jak jsi natom z rukama jestli jsou obe prave nebo levé.pokud jsou obě ruce prave tak je to banalita v poacnem pripade nestesti a radeji volit servis.

magdon*
hodnocení

0x

Aut jsem měl v životě řadu a kdysi jsem si měnil olej sám. Už to nedělám, nestojí to za to. Máte například představu, co budete dělat s vypuštěným olejem?

xxx*

Tak myslím, že představu má každý, ale ne všechny jsou zcela košér :) Třeba jí olej skladuju v sudu a vždy se na něco hodí. Támhle něco namazat támhle zase natřít plot. Olej se vždy využije.

vyjetý olej vracejte tam, kde jste si koupili nový na výměnu. Když sem měl favorita, tak mi to v prodejně bezprobl brali i vč. olejového fitru v krabičce (zabal do hadru). Prostě koupim nový dovezu starý. Nikdo jste to tak nedělal? lepší je se samozřejmě domluvit předem, a mít doklad o placení apod. Natírání plotů zato bych . . . *zed*

jarda3*

Nebo snad kazde mesto ma nejaky sberny dvur, kde to zadarmo berou...

Presne jak pise xxx. Vyjetej olej se vzdicky hodi. Na impregnaci ruznych drevenych koliku do zeme, plotu, vrat od stodoly a pod. naprosto idealni.

A kdyz uz nic lepsiho, tak prodat nejakymu noumovi jako novej*smich*

xxx*

Ovšem jen za předpokladu, že ňouma nevlastní zbrojní průkaz *tanec*

axusi, myslím, že ne každý kdo si příspěvek přečte pochopí sarkazmus, pokud to tedy bylo tak myšleno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]