Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto bez papiru..Co delat?

Od: renault* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, potrebovala bych poradit.. Koupila jsem Renault Twingo a bylo dovezene z Rakouska.. Prodavajici mi slibil, ze na papiry ceka, ze byli odcizeny a dela se duplikat a do 14 dnu papiry posle... Od auta mam kupni smlouvu, ze jsem predala xx.xxx penize, je tam cislo kasle, datum, jmeno, adresa, ale bohuzel zadne doplnujici info o papirech tam neni..*zed* Ted kzyz mu volam a ptam se, kdy budou ty papiry, tak odpoved je, ze zadne nedostanu a ze obtezuju.. To auto bylo v inzerci, jeste stale je, nevim tedy proc, ale po teto odpovedi, jsem zacala resit, ze inzzerat neodpovida skutecnostem, ktere jsou uvedeny v inzeratu. Auto v elektrice, radio, Ceske papiry, serviska, venkovni teplomer, prvni majitel atd... Na aute neni ani sterac, poklice na kolech.. To jeste vsechno bych presla, ale jednani typu, ze papiry neuvidim a ze jeste otravuji, je opravdu na *bum* Prosim nekoho o radu, vim, ze to mohu nahlasit jako podvod, ale on muze rict, ze auto prodal na nahradni dily, je to slovo proti slovu, ale auto mi stoji na zahrade a muzu se na nej jen divat. *plac*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

1x

Dobrý den, nezáleží na tom co bylo v izerátu, ale co je v kupní smlouvě. Pokud lze nalézt nějaké nesrovnalosti, tak se lze pokusit "vyreklamovat" auto pro rozpor s kupní smlouvou. Ovšem pokud nekomunikuje, tak stejně skončíte u soudu a tady je výsledek vždy nejistý. Dále jak popisujete vozidlo a anabázi s doklady, tak je otázka, zda samotné auto není kradené. Stálo by za zkoušku si ho prolustrovat, ale když bude, tak vám asi stejně zbydou oči pro pláč a tak opravdu je asi nejlevnější přestavba na reálné papíry.

fanus*
hodnocení

0x

co k tomu dodat... některé levné věci bývají drahé.. asi bych zkusil tu PČR. třeba s ptáčkem už mají nějaké zkušenosti..

renault*
hodnocení

No, asi mi nic jineho nezbyde, ale zase nez se tohle zacne resit, ty dohady kolem toho, jeste cekam, ze se ptacek probere a zacne se vzpamatovavat.. Ale tohle jsem jeste nezazila, nejradeji bych mu slapla na krk...

erikch*

v tuhle chvíli bude pro vás nejrychlejší a nejlevnější variantou sehnat české doklady na Twingo,případně bouračka za odvoz apod. v inzerci(annonce,aukro,obmailovat vrakáče Renault)a udělat "přestavbičku..."Samozřejmě souběžně zkusit četnictvo(PČR)-ale tomu moc nadějí upřímně nedávám...Jinak dá se to řešit a nestojí to ani ranec,ale chce to víc info ...-co je Twingouš zač-rok,motor a jen tak informativně cena za kolik bylo...? A jste-li někde východní čechy,byla by možná i určitá asistence(praxe s přestavbama-oficiálně výměnou karoserie,je-protože jinak si na vás budou úřadové vymýšlet nesmysly,v okamžiku kdy zjistí,že s tím nemáte zkušenosti a nevíte...)

renault*
hodnocení

Mam v kupni smlouve uvedeno jen cislo kasle, rok vyroby... Jinak jsem si stahla i ten inzerat, ktery v tuto chvily uz neni uktalni a neni na strankach, tam uvadi ty jine skutecnosti, nez jsou, tak jsem jeste zkusila poslat mu sms, atim, kdy ty papiry budou a zadna odved, pokazde jeste pred koupi vozu, odpovidal okamzite, nyni uz ani zadna odpoved... Nejprve asi pujdu jeste dnes na PCR, take tomu moc nedavam, ale co mam delat, ze...?Dekuji

buss
hodnocení

0x

Co k tomu? Za blbost se platí. Za právníkem a vrátit.

renault*
hodnocení

Tak to vim taky... Nevim, jak za blbost se plati u Vas, ale pokud nekomu neco reknete a zaplatite a mate ve smlouve to a to, tak je to jasny podvod, zadna blbost! Ze nekdo si najednou rozmysli, ze papiry neda, to by jste nevedel ani vy.. A ze uvadi v inzerci to a to a neni tak, tak snad proto jeste nejsem tak pitoma, abych ja nevedela.. Diky za radu, urcite o ni budu premyslet, ale mam rozhodne lepsi tipy od predeslych a tohle bych asi resila naposled! Hezky den.

buss

Skočila jste na slib! Do takové koupě bych prostě nešel! Tak se prostě auta nekupují. Přečtěte si, co jste napsala v prvním dotazu - bez papírů, stav auta, není to ve smlouvě (a kdo ví jaká je ..). Podvod se musí dokázat. Něco podobného jak nákup auta z Anglie ...Proč jste se s někým na koupi neporadila? Vašemu konání buď boží požehnání.

buss
hodnocení

0x

Auto na H, smlouva na H (klidně v ní mohlo být ... jak stojí a leží..), rádce na H.. (vše probíhalo v pořádku?) a proč píšete co máte mezi nohama místo v hlavě? Prostě vás doběhl a nepřiznáte si to. Nepište a jděte se poradit za právníkem, pokud to za ty prachy stojí, či auto zlegalizovat jinak.

hodnocení

0x

Milá renault, opravdu jste skočila na podvodníka. Zkuste nabídku od Erikcha, třeba i vnitřní poštou.

Jediná možnost, nebo soud pro podvod.

stirecek*
hodnocení

0x

Raděj si ty papíry sežeňte sama, vyjde vás to levněji. Pak auto odvezte do áček, třeba vám něco málo dají. Na policii bych raděj nechodil, pokud je auto kradené, tak vám ho seberou a nebudete mít nic. Nechápu, jak někdo koupí auto bez papírů na dobré slovo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]