Nejste přihlášen/a.
Ahoj ,chci si koupit Favorita toho jakoby ,,nejnovejšího" jak má už stříkačku rok výroby 1994 , je tam i katalizator. Tak se chci zeptat na kolik by vyšla Eko daň, jestli stim někdo měl v poslední době zkušenosti... díky za odp...
není škoda cpát státu peníze "za nic",když nemusíte...? Sepište si kupní smlouvu dle OZ-ta jediná určuje vlastnické vztahy mezi fyz.osobami(nikoli registr a TP)a proveďte "odhlášení na ...",tzv.polopřevod,tím je předchůdce z obliga,kupující nic neporušuje(doregistrace není změnou ve smyslu patř.zákona)a uzavřít povinné a tradá Fáčko dojezděte a až pak někdy jej vyřadíte zároveň s dopřihlášením,ovšem bez eko výpalného...(pouze 800,-za převod...)
Akorát,že až to budete chtít někdy vyřadit,tak k té doregistraci za 800kč tu eko-daň stejně zaplatíte,páč převod byl zahájen po 1.1.2009 (nejsem si jist tím datem,kdy byla eko-daň zavedena),ale tak nebo tak to již nestihnete.Pokud vozidlo nebylo v polopřevodu před tímto datem,což pochybuji.
ok, stejně bych to auto chtěl mít 100% moje takže bych to tím polopřevodem nedělal, může mi teda někdo prosím říct kolik bych zaplatil tu Eko daň s 1994(stříkačka, katalyzator)
Koukněte sem,snad Vám to pomůže
doplněno 15.03.11 07:42:Ovšem zapomněl jsem na jednu alternativu a sice to,že pokud vozidlo již bylo jednou po zavedení EKO-daně prodáno s řádným přihlášením (a tedy i zaplacenou daní),pak se při dalším prodeji tato daň již neplatí.
mmii-auto bude vaše bez ohledu na registr-právní vztah(nabytí a pozbytí věci) mezi fyz.osobami určuje dle zákona jedině a pouze kupní smlouva-registr,potažmo zápis v TP je pouze informativní,nemá právní váhu deklarující majetkové vztahy...Je opravdu škoda rvát státu peníze(přestože jsou vaše a nic mi do nich není),když nemusíte-to raději tyto peníze pošlete potřebným(třeba Japonsko,charita)-bude z nich mnohem větší užitek...
A můžu se zeptat jinom mimo otázku? Kolik vlastně to Fáčko, které budete kupovat bude stát?
ne ne-právě že při vyřazení z registru se eko palné neplatí...Již to tu bylo nesčíslněkrát,doregistrovat se musí kvůli oprávněnosti provedení úkonu(vyřazení),ale poplatek se nezaplatí,jelikož v tu chvíli není na co-vozidlo neexistuje-nevím přesné paragrafové znění,ale i z logiky věci-nelze platit za něco co již neexistuje... Jinak eko palné by mělo být 5000,-+ převod klasika 800,-jde o typ motoru,ani ne tak o kat-(taková perlička)nedávno jsem tohle náhodně probíral s technikem Výzkumáku vozidel na Chodově-a paradoxně třeba totéž auto s katem může plnit Euro I a stejný model,motor a rok výroby zároveň nemusí,v podstatě třeba má-li jedno tažné a druhé ne-i to může být rozdílem pro plnění a neplnění norem Euro...,což jsem docela čučel...
doplněno 15.03.11 09:09:pro "neštastníka"
Jenže to vozidlo v tu chvíli (doregistrování za účelem odhlášení) stále bude existovat.A nevím,zda-li by pak tazateli vzali vozidlo k ekologické likvidaci,pokud a to zcela jistě (nebude doregistrováno),nebude mít v pořádku doklady.A nevím,jak bude dokazovat,že vozidlo již nehodlá nadále provozovat.Jinak logikou věci bych v tomto státě moc neargumentoval.A co když ho bude kontrolovat hlídka dopravní policie?Jistě,dá se jezdit i na jméno (OTP) předchozího vlastníka,ale hlídka nahlédne do registru vozidel,zjistí,že třeba již mělo být půl roku zaregistrováno a pr..r je na světě.Nevím,jestli pak stojí za to dohadovat se,proč jsem nesplnil svou zákonnou povinnost atd.
...bez ohledu na to,kdo kam nahlédne apod.-prostě dle platných zákonů je povinností uvést(nahlásit)jakoukoli změnu do 10 dnů-což v tomto znamená,že prodávající Fáčko odhlásí na kupujícího(mmii),ale už není povinností(co není zakázáno je povoleno)kupujícího tzv.doregistrovat,protože dle zákona již nejde o změnu...Proto tady jezdí,a jezdit legálně můžou,vagóny aut v polopřevodu...A platnost TP,ORV(malého techničáku)nepozbývá platnosti odhlášením,čili doklady jsou i nadále vpořádku,auto je zaregistrované(byť jakoby "mezi"jedním a druhým),ale stále registrované a není za co pokutovat,nic není porušeno...A likvidace,resp.vyřazení z provozu třeba na základě ekolikvidace(odvezu do šrotu,dostanu dle váhy vozu kačky za výkup drutně zpracovatelného kov.odpadu+doklad akceptovatelný úřadem pro vyřazení)provedu v tentýž den,jednu návštěvu úřadu, sepsáním patřičného formuláře(ů)nejdřív na doregistraci a zároveň tam položím formulář o trvalém vyřazení z evidence-takže pán(í) u okenka nejdřív dopřevede(ani nebude vydávat nový ORV,ačkoli ten původní právě pozbyl svou platnost)zinkasuje polatek za převod 800,-kaček a hned v tu chvíli za další polatek(tuším kilčo)trv.vyřadí z evidence-na základě jednak formuláře a dokladu z kovošrotu o ekolikvidaci...Asi takhle nějak v praxi...
erikch,
nešťastníku, musíme ctít právní vztah, nikoliv úřední. Při polopřevodu je jasně napsáno, na koho je vozidlo odhlášeno, takže máte jasně uvedeno čí je vozidlo!
Co víc byste chtěl?
ICQ 55180641
Jsem zvědav,kde vezmete ten doklad o eko-likvidaci,bez něhož dnes vůz nelze odhlásit,když nebudete zapsán v TP jako provozovatel,čímž nemáte možnost provádět jakékoliv úřední změny kromě řádného zaregistrování na svou osobu a tedy i odevzdat automobil k eko-likvidaci.
Pokud by to přesto bylo tak,jak píšete,docela by se mi to hodilo,páč jsem chtěl koupit nějakou vránu na dojetí kvůli baráku,ale právě z výše uvedených důvodů jsem to zatím neudělal...
doplněno 15.03.11 14:40:Mimochodem,pokud máte tip,kde mi vezmou auto k eko-likvidaci v polopřevodu,sem s tím,docela se mit to hodí pro jednoho známého,díky
jsem schopen(a nejen já)získat doklad o ekolikvidaci za něco málo "na pivo" i bez auta,čistě papír...Jinak samotný "doklad nezajímá" kdo je v TP,potažmo registru,ale "zajímá ho" značka, typ a VIN auta likvidovaného...A je-li problém auto bez auta zlikvidovat,šupky hupky na lyžovačku do Krkonoš(dokud tam ještě něco leží)a při té příležitosti vyřešíme...
Co vim, tak dle zakona musis auto v poloprevodu na sebe prihlasit do 10 dnů. Nehledě k tomu, když auto odhlásí předchozí majitel, tak ti do ORV nacvakaj datum platnosti (na to tam jsou po obvodu ty cisla), ledaze by OTP bylo ztracene. Nicmene pokud auto neprihlasis a teda nezaplatis EKO dan v terminu, mohl by po tobe stat chtit treba penale.. Nehlede k tomu jet do nemecka s autem, ktere neni napsane na tebe, bych taky nedelal, vzhledem k tomu, jak nas ted sikanujou.. Takze EKO bych byt tebou zaplatil a nebo to protahl pres ZTP - to se pak dan neplati, ale v TP je uvedeno, ze byla zaplacena.
michal2-to je právě státem "vytvářené" podvědomí,aby lidi platili a platili-těžko někdo(včetně státu)bude hlásat,že byste sice měli za něco platit,ale díky díře v legislativě v podstatě nemusíte... A o tom celé "ekopalné" je...,podrobnosti viz.shora...Všichni víme jak zákonodárci pracují-názorně národ přesvědčili svým jednáním o snížení svých platů-až zpětně s hrůzou zjistili,že "odkejvaný" návrh je v reálu trošku "drsnější" a procent je mnohem více než si původně letem světem v návrhu přečetli(někteří),natož když řeší cokoli ostatního co se jich tak netýká(ale týká se nás všch ostatních)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.