Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenčka a přepis u havarovaného auta?

Od: ola® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chci koupit mírně bourané auto, soused mi ho opraví. (je třeba vyměnit poloosu, blatník, světlo a nárazník). Auto má platnou STK, jen je bourané. Majitel ho na mne normálně odhlásí na dopravce a já si ho dovezu na evidenčku a pak přihlásím. Ptám se:

1. nynější majitel je ze stejného okresu jako já (převod tedy bude Ostrava-Ostrava). Je třeba evidenční kontrola i u převodu ze stejného okresu? Někde jsem slyšela, že není potřeba.

2. Auto má rozbité světlo, nemá nárazník atd..., můžou mi tu evidenční kontrolu z těchto důvodů odmítnout udělat? Slyšela jsem, že i při evidenčce vás můžou vyhodit za prasklý blinkr, nebo rozbité světlo či jiné kola? Je toto pravda?

3. Mám to raději udělat tak, že majitel auto na mne odhlásí, předá mi všechny doklady, já si ho nechám pouze pojistit a počkám až mi ho soused po víkendech spraví a teprve potom s ním zajedu na evidenčku a přihlásím na dopravce na sebe?

Prosím, kdo to ví jistě, ať mi poradí, děkuji*slunce*

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

0x

1. Ano evidenční kontrola je potřeba vždy při přepisu vozidla.

2. Evidenční kontrola je zcela jiná záležitost, než STK nevidím jediný důvod proč by měli odmítnout provézt evidenční kontrolu.

3. To záleží jak dlouho bude oprava trvat. Pokud je atuo odstavené a tedy neprovozované není nutné uzavírat povinné ručení, ale měla by jste vložit značky do depozita. Samozřejmě není problém auto v tomto stavu přihlásit, ale budete zbytečně platit za auto, které bude v servisu.

cyril*
14.03.11 12:36
hodnocení

0x

ANO

NE

ANO

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]