Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průjezd na červenou?

Od: frankie666 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. Nedávno jsem projížděl křižovatkou v Praze, Kbelská-Kolbenova, směrem z Průmyslové (směr Letňany). Jelikož jsem chtěl nejprve odbočit z Kbelské do Kolbenovy, zařadil jsem se do pruhu na odbočení, kde svítila červená. Po vyhodnocení dopravní situaci za křižovatkou (velká kolona stojících aut) jsem zvolil změnu a projel jsem křižovatku rovně směrem do Letňan, kde svítila zelená, nicméně si stejně myslím, že přijde předvolání k městské policii. Nevíte někdo, zda bude možné toto ukecat za méně než 5 bodů?

Dík

Franta

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

Tomu se říká stahování gatí, když jsem slyšel, že někde je brod ...

Nee, bussi, já naopak kvituji, že si Franta uvědomil, že udělal čuňárnu. Kdyby nic, je to dobrý předpoklad pro to, aby si příště dal většího bacha. Ono totiž, bohužel, nějak exponenciálně přibývá řidičů, kteří si pletou běžný provoz s Grand Theft Auto 4, a pak aby člověk po dojezdu do cíle šel vykonat díkuvzdáni za to, že dnes nepotkal zrovna žádného Trpišovského či jiného suveréna místních silnic.

frankie666
hodnocení

No vědom si toho sem, ale v tu chvíli sem jako první řešil to, že se mi nechtělo čekat v tý kolonce co byla v Kolbenově ulici, tak sem to prostě bezhlavě (samozřejmě s mrknutím do pravého zrcátka) projel rovně, ale vzhledem k tomu, že to bylo v půl šesté ráno, tak by fotka z kamerky nemusela být tak kvalitní, ale přiznávám, že to prasárna byla.

No, na tu půl šestou bych se moc nespoléhal, ty kamery mívají IR přisvícení, takže fotí běžně i v noci. A rozlišení mají opravdu ,,poněkud´´ lepší než webkamerka. Tím Vás ale opravdu nechci strašit, v tuto chvíli jde jedině počkat, co se bude dít.

frankie666
hodnocení

No na firmu ná chodí občas fotky z pražských tunelů, abychom řekli, kdo řídil a posílají to i s fotkou, a na fotce je tak SPZ a pak cosi nerozeznatelného, sice je to měření rychlosti, ale technika bude stejná. Jak mi zde někdo radil, budu se to případně snažit ukecat na nerespektování vodorovné příkazové značky, svědky na to mám.

buss

no jo, a zjišťuji, že jsou i čím dál více agresivní ženské...

Též jsem si toho všiml! Zejména takové ty barbíny za volantem bavoráků třídy X, případně Mercedesů ML či G. Holt dějou se dneska věci... *ee*

reeve*
hodnocení

0x

Za prvé: Statistiky kamerového systému na dané křižovatce vypadají, jako by se tam už rok žádné přestupky nezaznamenávaly. Takže jste v naději.

A za druhé: Logika věci říká, že jste jel na zelenou, pouze z blbého pruhu. Myslím, že by se to dalo úspěšně ukecat na pouhé porušení přikázaného směru jízdy (značka přikazovala odbočení, vy jste jel rovně), což je bratru za nějaký 1 bod a cca 2000 pokuty. Budete-li předvolán, tvařte se jako neznalý sváteční řidič, který tudy jel poprvé a myslel si, že když za křižovatkou Kbelská zahýbá doleva, musí se zařadit do levého pruhu (teda alespoň doufám, že jste chtěl doleva, protože vracet se zpět na Kbelskou po odbočení doprava by byl docela hardcore) a teprve na poslední chvíli si všiml své chyby. Předpokládám, že jste při tom nikoho neohrozil a jel až poté, co auta v průběžném pruhu (na zelenou) odjela. V případě hrozby 5 bodů trvejte na svém: Ve směru vaší jízdy jste žádný příkaz k zastavení vozidla neporušil, pouze jste neuposlechl příkazové značky umístěné nad jízdním pruhem. Ten jeden bod a cca 2 tisíce vám za poučení, že si máte před jízdami po Praze nastudovat aktuální umístění kamer a stacionárních radarů, jistě stojí.

frankie666
hodnocení

Jj, z Kbelské do Kolbenovy směrem z Průmyslové, tedy odbočení doleva, uvidíme, při troše štěstí to vyfotilo půlku SPZ a v tu ranní hodinu za blbého světla nemají ty jejich zázraky moc šanci zachytit, kdo řídil, jako bejt to za 3 body, což jsem v první chvíli předpokládal, tak se necukám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]