Nejste přihlášen/a.
Ahoj mal sem nehodu zabouchnul sem klíčky v auta prosim pomožte mi ako sa dostať do auta.
Já pevně doufám, že ani po sdělení konkrétního modelu auta vám tu nikdo neporadí. Tahle všeobecná föra opravdu nejsou tou nejlepší cestou, jak zveřejňovat fígle k otvírání aut. Autorovi dotazu však přesto nabídnu cestu k řešení:
1. Navštivte specializované stránky, kde se scházejí fandové vašeho typu auta. Žádanou informaci tam na 99 % najdete. Je však otázka, zda vám k něčemu bude. (K něterým zámkům se dá zvenku dostat jedině po demontáži spousty okolního haraburdí.)
2. Nepomůže-li to, kontaktujte nejbližšího autozámečníka nebo i obyčejný autoservis. Určitě se s nimi nějak domluvíte na ceně za otevření kufru auta v místě, kde zrovna parkujte. Ano, budete muset připlatit za cestu.
3. Jakmile budete mít klíče v ruce, IHNED si nechte udělat jejich kopii.
Reeve.
1) Prosim o dovysvetleni, jaky je rozdil mezi tim,jestli se zdeli zpusob otevreni konkretniho auta zde nebo na jinych www strankach.
2) Dale prosim o vysvetleni funkce nahradnich klicu. To je mam tahat furt s sebou (a pri nejblizsi prilezitosti si je spolecne s originalem take zabouchnout v aute), nebo je mam mit doma v supliku a pak pro ne jet do Chebu, kdyz sem si zabouchl auto v Ostrave?
Je to stejné, jako by se někdo ptal jak pomocí háčku či planžety otevřít dveře do bytu. Profesionálové tu informaci už dávno znají a každý, kdo ji opravdu potřebuje, ten si ji na internetu najde. Přesto nepovažuji za správné vyvěšovat takový návod na každé druhé stránce. Tohle je všeobecné fórum, které navštěvuje kdekdo, včetně například nudících se puberťáků. Myslím, že není nutné jim tak snadno poskytovat námět na ukrácení volného času. Možná jsem paranoidní, ale v otázkách bezpečnosti či lidského zdraví považuji drobnou míru autocenzury při publikaci příspěvků za užitečnou.
Jsou-li náhradní klíče v Ostravě, přinejhorším se dají do Chebu během jednoho až dvou dnů doručit (prodložení pobytu může být někdy levnější než autoservis nebo rozbití okýnka). Já v takových případech skutečně vozím náhradní klíče s sebou a samozřejmě je mám neustále u sebe.
Dříve, u jednodušších aut, např. Š120 se doporučovalo uschovat si náhradní klíč do nějakého prostoru, kam se řidič dostal pomocí šroubováku (ten lze vypůjčit vždy) - třeba za parabolu světlometu. I do motorového prostoru se šikovný řidič dostal zvenku, tam těch možností bylo víc, třeba do vzduchového flitru. Nevím, zda u dnešních moderních aut taková možnost existuje, nezkoumal jsem to.
Když jsem jel na dovolenou vyřešil jsem to takto:
Nechal jsem si udělat náhradní klíč (bez kódování, bez imobilizéru), kterým auto jen odemknu, ale nenastartuju. Ten jsem zabalil , aby se k němu nedostala vlhkost a přidrátoval ho zespod k autu na těžko přístupnou část motoru. Při ztrátě klíče bych sice musel ležet, hledat a separovat klíč, ale dostal bych se jím dovnitř, kde už jsem měl pečlivě schovaný plnohodnotný druhý klíč, se kterým bych odjel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.