Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utažení, seřízení ruční brzdy

Od: villa odpovědí: 7 změna:

Zdravím, včera jsem si koupil ojeté auto Citroen Saxo 1,2 r. v. 1997 a je tam slabá ruční brzda (jde příliš vysoko a moc nebrzdí) rád bych ji přitáhnul ale nevím kde. Nepomohl by mi někdo?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

1x

Dám vám zde postup, nevím zda bude vhodný.

Seřízení lanka ru/...

trol*
hodnocení

0x

Nic nepřitahovat, jet do servisu a nechat zkontrolovat obložení a bubny zadních brzd. To utahování slouží spíše k seřízení po výměně, jinak se to nastavuje samo. V tomto případě už bude obložení brzd asi špatné.

P.S.- Když už budou v brzdách něco opravovat, nechte si vyměnit brzdovou kapalinu, asi ji tam máte déle než 2 roky.*hi*

villa
hodnocení

Dneska už to asi nemá smysl. Já bych to ještě zkusil takhle to přitáhnout, nevíte kde je ten utahovací šroub?

ar*
hodnocení

0x

Villa ruční brzda se normálně seřizuje a samostav s tím nemá až tak moc společného. Ruční brzdu seřídíte tak že sundáte ten plastový kryt kolem ní a dotáhnete matku (na foto) měla by brzdit na 3 zubu.

doplněno 12.03.11 15:52:

Tak to máte už novější typ. Princip je stejný jen musíte pod auto.

Utažení, seřízení ruční brzdy
villa15

Ta fotka je přímo ze Saxa? Protože ja tam mam takový ten koberec a nejde se k tomu dostat

villa15

Právě, že nemám. Mám ten starší typ ročník 97.

ar*

Tohle byla 1.0 r.v.96 jedna z prvních. Po roce 1996 to bylo stejné jako na Peugeotu 106 druhé generace, ale to je jedno ten váš model to má už zespodu. Jen ta 1.2 u Saxa jak uvádíte mi nějak "nesedí " nejspíš myslíte 1.1 s obsahem 1124ccm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]