Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů

Od: xxx* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, měnil jsem pojišťovnu na vozidle a vozidlo nebylo po dobu 13 dnů pojištěno takže jsem se vešel do lhůty 14 dnů podle záko 168/1999 §15 odst.5. ČKP na mě vymáhá poplatek od 25.12.2010 do 06.01.2011 Uplatnil jsem tedy zákon 168/1999 §1 odst.2. Jelikož bylo vozidlo odstaveno na soukromém pozemku. Dále podle zákona 168/1999 §13 odst.2. jsem měl nárok na pojistné do konce kalendářního měsíce tudíš by mělí domáhat poplatek od 01.01.2011 do 06.01.2011. ČKP se teď ohání zákonem 168/1999 §24 odst.3. Tím že, čerpají informace z registru. Jak mám postupovat?

doplněno 11.03.11 08:21:

Tak poslední postoj ČKP je, že mám doložit svědevkou výpověď nebo fotografii, že vozidlo bylo opravdu odstaveno.

doplněno 11.03.11 11:27:

Tak jsem jim zaslal na mail tři svědecké výpovědi a dnes je raději pošlu dporučeně poštou. Jaký na to máte názor nebo zda jsem neudělal nějakou chybu. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

registrované auto bere ČKP jako provozované, dočasně vyřadit jse měl auto do 10 dnů od odstavení mimo veřejnou komunikaci, pokud jste auto neprovozoval, napište to ČKP, není problém vyfotit auto v soukromé garáži a na foťáku nastavit jiný datum a čas, tak to tak udělejte a ČKPzašlete

xxx*

Díky jen opravím není lhůta 10 dní ale 14 dní podle zákona 168/1999 §15 odst.5.

Každopádně díky všem za za reakce ČKP mi dnes napsala, že svědecké výpovědi akceptují a tím je celá věc ukončena.

Pro jistotu jsem jim vše zaslal doporučeně na adresu.

Takže ještě jednou díky všem.

cyril*

Proč opravujete něco, co je uvedeno zcela v souladu s příslušnými předpisy? Vámi uváděný zákon není univerzální na vše. Jsou i jiné!

cyril*
hodnocení

1x

Místo ohánění zákony, je dobré tyto nastudovat a porozumět jejich znění. Jste snad pojistitel abyste měl nárok na pojistné? Když je pojistná smlouva ukončena k 1. dni měsíce, tak tím pro obě strany končí smluvní závazky, ale pojistitel má ze zákona nárok na pojistné za celý započatý měsíc. Další stále dokola užívanou hloupostí je termín "soukromý" pozemek. Soukromé je dnes vše a na povinnost pojištění nemá majetkový poměr k nemovitosti žádnou souvislost. Rozhodující je pojem veřejně přístupný a nepřístupný. Dopisovat si klidně můžete, ale dokazovat, že se chováte protiprávně musí ČKP a ne Vy!

jarda3*

Muzete mi vysvetlit, proc by mel vadit soukromy pozemek volne pristupny, kdyz pojisteni se vztahuje jen na provoz po verejnych komunikacich? A vubec je to vsechno vymysleny napytel, jako by nestacilo pravidlo - nejsem pojistenej, platim vsechno sam. Stejne je hromada vyluk, chlast atp., takze ta povinnost pojistit furt ma zjevne duvod jen v lobbingu pojistoven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]