Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacené povinné ručení - auto nejezdí

Od: marca* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,máme osobní vůz,který jsme nevyužívali,tak jsme ho dali k užívání švagrovi,který si měl platit jen pov. ručení,auto je napsaný na manžela.V listopadu lonského roku měl švagr ,jak bylo domluveno ,udělat technickou kontrolu.Nedávno jsme zjistili,že švagr STK neudělal a přestal platit povinné ručení.S autem sice nejezdí,ale nevíme jak ted reagovat,protože auto je psaný na manžela.Prosím o radu,jak pokračovat,aby se vše dalo do pořádku.Marcela

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yurek*
hodnocení

2x

Jděte na pojišťovnu a modlete se, aby vás vzali na milost. Porušili jste důležitou povinnost. Budete muset nepochybně dlužné povinné ručení doplatit + penále a kdo ví, co ještě. Následně je pravděpodobné, že Vám i vypověděli smlouvu - nechodila manželovi žádná pošta z pojišťovny?
Švagra doporučuji pověsit za koule do průvanu.

marca*
hodnocení

Děkuji za odpověď, manželovi žádná pošta z pojišťovny nedošla,zítra půjdu do pojišťovny,snad se tam nějak domluvím.Přeji pěkný den Marcela

Snad to dopadne dobře... Známý vynechal pár týdnů - auto ihned nepřihlásil k jiné pojišťovně, dodatečně to zjistili a stálo jej to pěkné peníze navíc.

marca*
hodnocení

Dobrý den,tak povinné ručení mám uzavřené k dnešnímu dni nové.Na registraci mot. vozidel jsem si zjistila,že švagr pov. ručení platil do února.Jen mi nikdo nedokál říct,kde je možno zaplatit nedoplatek,který vznikl.Nevěděli to ani v pojišťovně, ani na registraci,tak nevím...Poradí mi někdo?Marcela

al bunda*

Tohle by měli říct na pojišťovně, kde bylo to auto pojištěno.
Když se tam s vámi nejsou schopni bavit, najděte si staré složenky a podle nich vyplňte částku (změňte období!) a zaplaťte.
Před tím ovšem zvažet následující:
1) Doplacením získáte klid v duši, protože případný dluh by byl evidován (a penále počítáno) jen do data zaplacení dluhu. Je ovšem možné, že dluh z nějakého důvodu neexistuje - to nedovedu posoudit.
2) Doplacením na sebe zbytečně upozorníte, někdo v tom začne šťourat a naúčtují vám penále. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.
Pokud se rozhodnete doplatit, doklad od doplatku opatrujte jako oko v hlavě aspoň deset let. To pro případ, že by se v tom někdo začal šťourat dodatečně.
Žijeme v České republice. Možné je všechno.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]