Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Účtování dopravy - km vs hod

Od: kahsa* odpovědí: 8 změna:

Zdravím nevíte někdo jak si dopravci účtují za dopravu? co jsem koukal různě po stránkach tak mají napsáno, 20kč/km 400kč/hod

moc to nechápu jestli si účtuji obje ceny, nebo jen když jedou tak za km a když stojí tak maximálně 400 za hod. Můžete mi to někdo vysvětlit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xxx*
hodnocení

0x

No místní dopravce to má jinak. Pokud jede delší trasu účtuje za km pokud jede krátkou, tak za hodinu. Je to z toho důvodu, aby nejel 50km pak dvě hodiny stál a pak jel zase 50km domu.

kahsa*
hodnocení

toto právě nechápu jirihavelka.wz.cz/...

cyril*

Co nechápete? Ceny jsou všude smluvní a zde máte uvedeny ceny za ujeté km nebo odpracované hodiny. Záleží na druhu přepravy a domluvě s dopravcem co a jak se bude účtovat.

hm*

Tam bych si tipnul, že někam jede - cena za ujeté km. Tam stojí a nakládá se - cena za hodinu. ...

Ale nejjistější je se zeptat přímo toho dopravce.

doplněno 10.03.11 18:44:

A čím déle o tom přemýšlím, tím větší mám dojem, že se spíš účtuje veškerý čas auta + ujeté kilometry.

marenka*

My to účtujeme takhle. Podle stazky řidič ujel např. 100 km. Tj. 100 x 20 Kč, na nakládce či vykládce byl 3 hodiny, 3 x 400. Dohromady bude cena 2000 + 1200 = 3200 plus DPH.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

to mareka hyndek vy jste drahy je dobry se s ridicem domluvit jestli se budou uctovat hodinynebo kilometry jestli je to na dalku nekam vozit tak urcite kilomery a kdyz to bude nede na stavbe tak hodiny 400kč ale jinak tyto ceny jako mate vy jsou bez dph tak je treba se domluvit ze nepotrebujete papir na to

doplněno 12.03.11 15:09:

jeste sem zapomel nektery ridic uctuje kilometry prazdnej a plnej a nekterej zase jen plnej to je vetsinou na vnitru kdyz jezdi kamiony

marenka*

Pane Ladislav, to nejsou naše ceny, použila jsem je z otázky, která se mi zdála jasná. My účtujeme jinak. Ceny tvoříme i podle toho, jestli se jedná o jednotlivou objednávku či dlouhodobou smlouvu, jestli najdeme "zpátečku" apod...;)

cyril*

Nevím v které době žijete, ale ceny s řidičem jste si mohl domlouvat jedině v minulém režimu, kdy jel řidič načerno s podnikovým autem na melouch. Dnes se ceny domlouvají s řidičem jedině v případě, že je sám dopravce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]