Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubývání oleje z motoru

Od: jirka20 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den mám pitbika 4takt, a navazuji na moji otázku: poradte.cz/..., v servisu mi na psali že to může být : olej nasává přes vodítka ventilů,nebo přes stírací
pístní kroužek a mě zajímá jestli je oprava složitá a nákladná? Díky moc.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

e250td*
hodnocení

0x

Nevěřím tomu ,že lze dělat diagnostiku motoru na dálku. Především je třeba zjistit celkový stav motoru,kolik má najeto a jak je opotřeben válec/ce. Většinou bývají válce i kroužky opotřebeny stejnoměrně,někdy více kroužky ,nebo válec. dělal jsem i motory,kde byly po celé ploše válce krásné honovací stopy a kroužky byly opotřebovány . Ano,zde možno překroužkovat.ale tím ,kdo to umí,neodborná práce umí vyhoblovat válec a po několiky stovkách ,maximálně tisících kilometrů je po tlacích .Předpokladem je samozřejmně kontrola celého motoru ,nová gufírka ventilů jsou samozřejmostí o kontrole vodítek nemluvě. Jestli to nemáte v malíku,zkuste někoho,kdo to umí .

xxx*

Tak záleží zda jsou u nás díly dostupné. Nebo zda se musí zasílat ze zahraničí. Každopádně bez tohoto poznatku se cena bude určovat špatně. A práce zadarmo taky nebude. Vzheldem k ceně nového motocyklu (12000,-) bych uvažoval třeba o novém motoru (cena bude okolo 6000,-) A ten původní bych nechal na díly. Toj můj názor.

1jara*
hodnocení

0x

Dávám za pravdu E250 bez kontroly motoru toho moc nezmůžem. Mohou to být pouze vydřené gufera ventilů coč je pár korun, pokud to umíš sám rozebrat a seřídit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]