Nejste přihlášen/a.
potřebuji dovézt přívěsný vozík za osobní automobil z polska. jak je to s přihlášením v čr? kolik taková sranda stojí?
vozík mladší 8 let dovezete pokud má platné registrační doklady,starší vozík musí být schválen jako typ, k tomu by ale musel být vyráběn ve velké sérii aby se to výrobci vyplatilo, a číslo typového schválení by musekl mít zapsané v registzrtačním dokladu...nový vozík bez registračního dokladu by musel mít prohlášení o shodě, tedy COC-list,. a to vozíky v celé EU zatím nemají, i když Vás bude výrobce či překupník přesvědčovat že mají a podstrkovat Vám barevnou polskou omalovánku nadepsanou "prohlášení o shodě"...to polské nízkonákladové malosériové vozíky nemají, doporučuji proto koupit si vozík tady.
Pokud budete míz k diospozici VIN vozíku, zjistíte podle jeho složení že se s největší pravděpodobností jedná o malosériovou výrobu menší než 500 kusů
zdravím,
jednalo by se o tento vozík z polska: auto.aukro.cz/...
viděl jsem dokonce od tohodle výrobce vozíky prodávat v castoramě (něco jako obi)
těžko říci, jestli se jedná o malovýrobu a jak je to s tou shodou...
Na tom voziku je divne, ze ma 2 napravy a pritom celkovou jen 750kg... Na tuhle hmotnost staci koupit vozik za 10 v Bauhausu. Mozna je to jen papirova finta a da se prelozit na 2 tuny, nevim. Uzitecna je taky naprd, ja ma prave ten jednoduchy a tan ma celkovou 750, naklad 610, ale tunu uvezl taky Tyhle dvounapravove ale ani u nas IMHO nestoji vic.
uvedený odkaz je na nebržděný přívěs, podívejte se do velkého TP, jakou maximální přípustnou hmotnost nebržděného vleku má Vaše auto, pokud je to 400 nebo 500 kg tak počítejte, vozíky před obi či bauhausem mají hmotnost kolem 150-170 kg, ty největší možná o něco víc, pokud máte Yarise za kterého připojíte maximálně 350 nebržděných kilogramů, 350-150 je 200 kg, víc tam naložit nesmíte...a jezdit s poloprázným dvojnápravovým těžkým přívěsem je hloupost
Za vozidlo se smí připojit přívěs jen o povolené nosnosti,jinak mastná pokuta.NEXISTUJE říci policajtovi že naložím jen zbytek váhy!Nezajímá ho to.Jde o možnost naložit ho plný.Malé auto-malý vozejček.Zato jsem cáloval 1000kč.A to jsem jel s prázdným.
To bylo kdy? Myslim, ze po nejake novele uz to neplati a bere se aktualni hmotnost - mam treba auto co ma max 600kg a vozik 750kg celkovou, nemel by v tom byt problem. Ale i jinak bych si s tim nelamal hlavu, v nasem bludisti nesmyslnych zakonu uz jsem si zvykl, ze zivot je proste riziko, neresim spoustu veci, jinak bych se z toho zblaznil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.