Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Golf III, 1996, 1.8 benzin. zlobí převodovka

Od: coteda® odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Koupil jsem jako druhé auto Golfa III benzín na jezdění po okolí domu, protože první auto je diesel. U studeného golfa je problém zařadit dvojku. Po zahřátí je vše OK. Je možné, že v převodovce je málo oleje? Nebo to může být i něco jiného?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Olejem to nejspíš nebude, takto se projevují převodovky když už nejsou úplně OK. Bohužel nic než oprava s tím nejde udělat. Vím, že jsem moc nepotěšil a nepotěším ani s tím , že 1.8 (55kW) je ta nejhorší motorizace jaká se do Golfu dávala.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Zeptám se co to obnáší pro zručného mechanika vč. financí cca. Jedná se o to, zda mám auto kopnout z meze a nebo sehnat převodovku někde repasovanou atd.

erikch*

jenom demontáž a montáž sama o sobě je "fajn" a nebude-li převodovku dělat nějaký velmi dobrý známý,tak cizí si to nechá zaplatit...Možná bude jednodušší a za zhruba v konečném součtu stejné kačky se porozhlédnout(aukro,annonce,vrakáče)a schrastit převodovku jinou-samozřejmě ale se zárukou(dává se třeba 14 dní na montáž a odzkoušení)...

ar*

Pokud to máte opravdu na nějaké to lítání kolem a jde hůře řadit jen když je to opravdu studené asi bych to moc nehrotil. Co teď napíšu je trochu ostuda, ale manželka má u 205 to samé, převodovka je už tři roky připravená v dilně, ale znáte to "kovářova kobyla chodí bosa" jsem zvědav jestli na ni letos dojde*smich*

Jinak můžete zkusit dát nový olej (o něco řidší). Cena opravy bude záviset jestli je "cinklá" vidlička a nebo jsou v háji synchrony.

hodnocení

No právě. Manželka je krasojezdec a když je převodovka tuhá, nechce s tím jezdit, protože tam ráno když je -5 pod nulou nedostane dvojku obrátí se, zaparkuje a odnesu to já, protože jako milující manžel nastartuju svoje auto a zavezu ji do práce. Nový auto nedostane páč by ho taky zk...la. Tak to budu nějak řešit.

hodnocení

Motor je 66 kW a začínám hledat na netu.

janmega*

Napřed na zkoušku vyměnit olej, pokud se neví co tam kdo nalil. Nebo jen vypustit a krátce to to projet a jestli to půjde řadit, tak řidší olej.

Čau.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]