Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás všechny pořebuji radu mám faforita 135 GLX rok výr.93, karburátor
Včera jsem vyměnil ventilátor u topení (sice na 1. rychlost nefouká ale to mi nevadí) jelikož skřípal prosříkl jsem ho WD 40 a ventilátor na chladiči také když jsem jel včera cca 1km domů vše bylo v pořádku tak nevím jestli to má na problém vliv.
Dnes ráno jsem nastartoval a odjel do práce cestou jsem vypozoroval že auto začalo mít vysoké otáčky volnoběhu mezi 1500 -2000 dále začalo auto cukat. Podrobnější popis když jedu pustím plyn nebo podřadím dříve auto udělalo hmmmmmmmm ale ted delá hmm-hmm-hmm- a celé auto se přitom cuká. když jsem jel z kopce kde normálně zařadím 3 a auto delá hmmmmm a drží si rychlost mezi 50-60 km/h tak dnes auto dělalo hmm-hmm-hmm (cukalo) a rychlost pořád stoupala když byla na 80 tak jsem brzdil. jinak když jedu tak před zatáčkou podřadím a přibřžduji tak do ted to bylo plynule ale ted se auto cukalo. jinak ješte když jsem měl zařazenou 4 a pustil jsem plyn auto spomalilo na 40km/h a pak jelo pořád dál když jsem přibzdil na 35km/h tak auto jelo 35km/h aniž bych měl nohu na pylu. Když zmáčnku spojku otáčky se pořád drží mezi 1500-2000 otáčkami. nevím proč to dělá potřebuji poradit co to může způsobovat a jak to poravit. Zaseknutý sytič to být nemůže ten ksem zkoušel a svaká tak jak má.
0x
Sice se mi nezdá ten rok 93 a GLX s karburátorem, ale nevydí. Nejprve se mrkněte jestli když se pustí plynový pedál se klapky v karburátoru opravdu zavřou a nezůstanou pootevřené. Není možné , že jste při výměně ventilátoru skřípnul bovden od plynu?
doplněno 07.03.11 19:46:Nezbude než nejprve překontrolovat ty klapky jestli se opravdu zavřou. První klapka je ovládaná mechanicky, druhá podlakově. Vypadá to že první klapka nedovře.
Přesto bych vyzkoušel nejdřív odpojit to lanko, jestli není přidřené. Možná souhra náhod třeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.