Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobíjení ve vysokých otáčkách

Od: requied® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

začalo nám zlobit dobíjení na Fiat Ducato rv.99 2,8JTD...

Po nastartování alternátor nedobíjí, ale jakmile se motor protočí do vysokých otáček tak dobíjení naskočí a pak už dobíjí i na volnoběh 14,6V. Při dalším startování to samé.

Může mi někdo potvrdit že to dělá regulátor s uhlikama? Nerad bych vyndaval alternátor a pak zjistil že je to něčím jiným.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

tak myslím, že to nikdo nepotvrdí, ale odkud chcete začít hledat, než od alternátoru. Já bych si typnul na váznoucí uhlík, před koncem životnosti...když už se to vyndá vyměnit uhlíky preventivně. Jestli to jede na jedny uhlíky od r.99 tak tam skoro žádné nejsou..

hodnocení

Právě že mě napadlo začít hledat pouze u alternátoru, ale přeci jen je možné že jsem něco přehlédl.

Jinak vyměním regulátor včetně uhlíků, komplet stojí 250,-.

Takže mi prostě nezbyde než ho vyndat a pak se uvidí.

andycibulka*
hodnocení

0x

Nejsem autokutil, ale u starsich aut vzdy stacilo dopnout klinovy remen.

Myslím, že prokluzujícího řemenu by si tazatel všimnul. Navíc to má plochý drážkový řemen, který napíná napínací kladka.

hodnocení

0x

bude to bud krátkýma uhlíkama či bude jeden drát od uhlíku načatej skoro přerušenej nebo budou vydřený sběrací kroužky v každým případě se to bude zhoršovat doporučuju vyndat altík a kouknout ted sem todle samý řešil na švárovo oplu zafira

doplněno 03.02.14 18:31:

ten spodní uhlík sem vytáhnul měl upálenej přívodní drát

Dobíjení ve vysokých otáčkách
Dobíjení ve vysokých otáčkách #2

hodnocení

Tak jsem ten alternátor vyndal.

Uhlíky vypadají na můj vkus vcelku dobře a vypadá to že i vodí.

Když jsem ale zkusil změřit odpor vinutí mezi jednotlivými dráty, tak mi měřák při všech kombinacích píská.

Může mi někdo napsat jestli je to vpořádku, nebo jestli je opravdu v háji vinutí?

Dobíjení ve vysokých otáčkách #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]