Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LPG do Thalie

Od: klesti odpovědí: 15 změna:

Jaká je pořizovací cena LPg do renaultu thalie děkuji za rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

od 25 tisíc nahoru

des*

32 s DPH.vlastní zkušenost.3roky je návratnost investice .

doplněno 06.03.11 21:35:

Pokud jde o mne,mám motor 1,4 8V,se vstřikováním,plyn je také se vstřikováním.Benzin jezdím za 7L/100.Plyn také -takže se lehce spočte že jezdím zapolovic.Plyn stojí 16kč-beneli víte zakolik žejo.

petr123*

Návratnost je diskutabilní záležitost, vždy záleží na ročním nájezdu.

Navíc bych si za současného stavu ekonomiky asi netroufnul odhadnout, jak dlouho ještě může trvat než se vymyslí nějaká spotřební daň na LPG...

jarda3*

Ale na LPG je spotrebni dan, jen je mensi... Ale jak dlouho vydrzi, to je otazka - doufam, ze chvili jo, nebo budu zas muset prepoustet z flasek ke sporakum...

erikch*

plyn(LPG)má spotřebku asi 3,90 Kč z litru-víc naštěstí stát nemůže nasadit(i když by samozřejmě rád)-smluvně vázáno s EU,jelikož LPG není jen palivem ale i topivem zároveň...Jinak montáž zařízení řešte někde v plynoservisu ve svém okolí-lze s úspěchem řešit montáž systému "jetého",třeba z bouraček apod.dostanete se cenově úplně někam jinam-samozřejmě ale při odborné montáži(mimojiné nové veškeré vedení,bezp.ventily atd.),komplet revize a záruka celého systému...Už nebudete dávat plácnu 25 tisíc za nový,ale třeba 13 tisíc i s montáží...Což už je návratnost(podle nájezdu samozřejmě)třeba jednoho roku.Aut s LPG jsem měl asi šest-a u všech jsem řešil "jetý"(navíc ještě na "tajňáka"-čili bez poplatku státu asi 5000,-kaček,nevím jak je to přesně dnes,ale nižší asi určitě nee..)-zcela bez problémů,kolik let-pouze cca.1/rok pravidelné odborné prohlídky...

jarda3*

Jaky poplatek statu? Ja platil jen 50Kc za zapsani zmeny (nebo je to 100? uz nevim.) Jestli neco skryte plati plynari netusim. Kazdopadne sada na sekvencni vstrikovani (nova) se da poridit kolem 10000, k tomu nadrz a nejake trubky, jsme tak na 18 a to uz se mozna vyplati nechat za 25 legalne namontovat. Co vim, jezdi i dost aut s bezpapirovou instalaci nejmodernejsich sekvencnich systemu, je to otazka pristupu ;)

cyril*
hodnocení

0x

Neuvádíte motorizaci. V případě motoru 1,5 Dci to vyjde na trochu větší balík!

stirecek*

U takové motorizace by to ani nemělo smysl, protože na plyn by jezdil dráž.

cyril*

Chcete tím snad naznačit, že ve vedení dopravních podniků sedí ekonomičtí analfabeti, kteří přestavbami vznětových motorů na zážehové jen zbytečně tahají peníze z kapes daňových poplatníků? ;)

stirecek*

Já nechci nic naznačit, u autobusů se ale jedná o čistější emise a taky určitě větší nájezd. Kamoška jezdí s motorem 1,3 za 10kg x 16kč=160Kč/100km. 1,5dci 5litrů x 32Kč= 160kč/100km. Když nepočítám cenu zástavby, tak navíc zaplatím dvojí emise plus nějaký servis navíc a nutnost měnit bombu po deseti letech. O nevyužitém kufru už se bavit nemusíme. Ale plyn/benzin x nájezd za deset let plus nutné výdaje, tak tam se ušetřit dá.

des*

Nepochopím,proč jezdí kámoška plyn 10 a benzin jen 5?Proč projede tolik plynu?Dvojnásobek?A tak málo benzinu?Je to nějaká blbost.

cyril*

To bude tím, že 5l benzínu má do zapalovače a do nádrže lije v tomto případě naftu! ;)

stirecek*

čtěte pořádně - jezdí benzínovou jednatrojkou obsahem za deset kg plynu - cena plynu u nás je 16,5, možná už víc, takže 100km=165kč. O benzínu nebyla řeč, srovnával jsem to se spotřebou diesla 1,5dci, který tady cyril uvedl.

jarda3*

Jen technicka - plyn se snad pocita taky na litry. Jinak to asi sedi, dyzl je vyhodnejsi z hlediska spotreby, problem je ve vyssi porizovaci cene a pripadne drahych opravach.

stirecek*

samozřejmě, že diesel je dražší, ale vyšší cenu diesla dorovná cena plynové zástavby, takže ve finále stojí obě auta na stejné startovní čáře. Pak už je to jen o počtech a povinných servisech/emisích u plynu navíc. Případné drahé opravy diesla neberu, pokazit se může i benzinový motor. Navíc diesel má funkční kufr a alespoň pro mě je kufr u auta hodně důležitý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]