Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s autorádiom

Od: jozef* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám problém s autorádiom. Rádio ako také ide, ale problém nastáva vtedy keď si chcem pustiť CD. Keď do rádia vsuniem CDčko, chvílku to načítava a potom vyhodí nejakú chybu(niečo vypíše). Skúsil som sa pohrať s nastavením, ale to vôbec nepomohlo. Opýtal som sa na tento problém môjho kamaráta, ktorý je automechanik a on povedal že chyba nie je v nastavní rádia ale že jednoduch treba vyčistiť tú čítaciu hlavu(tam kde sa CD vkladá)

Nevie niekto čo s tým? Ozaj to môže byť spôsobené tou zničistenou "hlavou"?

ďakujem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Samozřejmě se i na tu hlavu dostane prach a špína.

Lze koupit čistící CD, které má na sobě čistící kartáčky, které optiku dokonale očistí.

jozef*
hodnocení

a to čistiace CD tam mám vložiť, už netreba nič nastaviť?

hanher*

To, co mám já (nepoužil jsem ho už hoooodně dlouho) se vloží do mechaniky, a pustila se pátá stopa.

Pak se chvíli počkalo, a bylo hotovo.

doplněno 06.03.11 17:29:

Vypadá to takhle:

http://jdem.cz/kwj46

jozef*
hodnocení

ďakujem ti za radu, zajtra to kúpim a vyskúšam...

damian*

S čistícím CD bych byl opatrný. Co je to za rádio? U některých citlivějších ( =značkových obvykle) totiž dochází k "vyosení" čočky laseru díky nárazům čistících kartáčků. Pokud by se stalo, nemá ani cenu to řešit, ty pružinky které plovoucí čočku drží už nikdy nikdo nenastaví. Osobně bych rádio otevřel (pokud si na to majitel troufá) a použil lékařský (čistý) líh a vatovou tyčinku. Líh čočku nepoškodí, ale zato dokonale odmastí a vyčistí. Jen opět VELMI OPATRNĚ a čistit s citem a netlačit! Jinak opět dojde k "natažení" pružinek a je po čtení. Prostě jen otírat. Lihem a pak suchou vatou.

xxx*
hodnocení

0x

Jen doplním, že štětečky nevyčistí optiku laseru jelikož se na optiku prach napálí. Na vyčištění optiky slouží toto CD computer.cz/...

CD se štětečky slouží k vyčištění vnitřku mechaniky.

hanher*

Ještě jsem zapoměl dodat, že tento čistící roztok jsem také v balení měl.

xxx*

Tak to potom ano :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]