Nejste přihlášen/a.
U vozidla Chevrolet Lacetti se mi stalo, že ačkoli jsem vytáhla klíčky ze zapalování, běžel motor stále dál. Co mohlo být příčinou?
1) je potřeba uvést o jaký motor se jedná (benzin/diesel, to hlavně)
2) pokud se to stalo jednou, nebo se stává velmi zřídka, mohla by být příčinou chyba nebo závada spínací skříňky, kde jazýčky kontaktů zůstanou spojené i v momentě, kdy je klíč už vyndaný.
3) nebylo v poslední době do vozidla montováno nějaké příslušenství nebo spotřebič? Mohlo by se totiž jednat o chybu v jejich zapojení.
Tipoval bych (jen tip, bez znalosti podrobností si nic jiného nedovolím), že nějakým způsobem došlo k napojení stálého proudu na okruh spínaný klíčkem (to co způsobuje že se po otočení klíčku zapnou kontrolky například). Tím pádem není po vyjmutí klíčku ze zapalování přerušen okruh napájení zapalování a motor může v klidu běžet dál. Mohlo by to být způsobeno chybnou domontáží spotřebiče,
Je i možnost mechanického problému (tzv. samozápalů), ale v tom už se neorientuji...
aha, není to fabia. Něco podobného jsem zažil u pár fabií. Klíček venku, motor běžel, světla, stěrače, všechno fungovalo, nic nešlo vypnout. Pomohlo na pár dnů, týdnů, měsíců buď zajet do servisu kde nějak resetli počítač či co nebo odpojit na minutu baterii. Já i pár známých vozilo 13 klíč (tuším to byl) ve dvěřích řidiče. Na odpojení baterie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.