Nejste přihlášen/a.
Dobry den prosim Vas mam dotaz ohledne STK.Byl jsem ted na kontrole a vyhodili me kvuli cepum a jinym rozmerum kol a dalsi drobnosti se mu nelibili tak mi dal na mesic.Muj dotaz z ni,co kdyz ted pojedu jinam na stk.Budou o tech zavadach a drobnostech take vedet na jine stk z nejake databaze?Sice je to starsi auto,ale emisema jsem prosel a radsi si znovu zaplatim stk nez jit znovu k tomu rejpalovi.Samozrejme kola dam atd jak maj byt podle TP,ale stejne uz tam nepojedu radsi zajedu jinam.
Tak to je slozita zalezitost, muze projit vsechno - emise euro -5, jiny motor, jina kola, skla jak briketa, ale musi se to popotlacit (a nestaci asi uplatek, je to opravdu asi o hubu, cili nejaky znamy technika to tam muze v pohode protlacit, hodne servismanu to tak ma) nebo se da ferove ale to pak zalezi na koho se narazi. Sam to delam jak kdy, vetsinou kdyz ferove, tak tam jedu taky 2x, ale co uz - druha kontrola byva naprosto formalni, jednou stacila odpoved, ze jsem zavady odstranil. Nevim, jestli maji nejake smernice, aby vic vydelali. Jeden rok jsem byl na STK se 3ma autama, s prvnima dvema to bylo na 2x, treti, ktere jsem myslel, ze nema sanci projit mi pak ten samy technik pustil (a to byl pontiac z USA, hodne papirovych nedostatku by se naslo, blinkry jsem teda vymenil predem...)
Ja bych sel na stejne misto po odstraneni zavad, nezapsany rozmer kol projde skutecne jen pod tlakem, tak prehodit (ja mam treba zapsane zimni a nezapsane letni salamy...), ostatni jsou ptakoviny.
Ano budou, píše se to do nějaké centrální databáze. Leda by se tam nepodíval, o čemž pochybuju. Přítel teď (je to asi měsíc) procházel stk podobně - 5 let od přihlášení auta má jisto barvu blinkrů, najednou je špatně, totéž rozměry zimních pneumatik... a spousta dalších hnidopišských nesmyslů. Pneumatiky apod. jsou samozřejmě důležité, neříkám, ale byl to prostě buzer a pan policajt zjevně, a to si nevymýšlím, čekal na úplatek. Nedostal. I přítel šel (z principu) jinam, ale konzultoval se svým mechanikem (který rovněž dělal všechny opravy) totéž, co vy, a po mnoha ověřováních došli k závěru, že v oné databázi jsou skutečně všechny "závady" zapsány a opravit vše musíte. Předesílám, že úplatek byl očekáván v provozovně Praha-Jarov, takže pro ostatní, jeďte jinam.
doplněno 05.03.11 18:20:To Jara1 a štíreček - máte pravdu, vyjde to levněji a jinde se musí platit celá stk. Ale ke zmetkovi, kterej vyloženě čekal na úplatek, už bychom fakt podruhé nejeli - našel by rozpáraný potah a šmouhu na skle... Prostě nám šlo o princip, za který jsme sice připlatili, ale byli v klidu. Mimochodem na té druhé stk obraceli oči v sloup, že někdo buzeroval kvůli barvě blinkrů...
Pane Milane, věřte, že to tak fakt bylo... nechápal ani ten mechanik, který následně vše opravoval. Jak píši, ani při následné druhé kontrole nechápali...
Zdarec, jet jinam klidně můžeš ale dej si dohromady ty závady, který tam našel, hlavně skubinu B - vážné závady, kvůli kterým jsi neprošel protože jestli to neudláš tak poletíš znovu. Technická jinde = nová technická a znova musíš zaplatit plnou částku. Pokud vím tak ne, pokud jim neukážeš výpis z poslední technické tak by se neměli závady dovědět.
Tak diky za odpovedi.Zavady se budu snazit samozrejme vsechny odstranit skoda jen,ze se dozvedi o tech minulejch zavadach tzn,ze me to nejspis taky prolezou a jeste kdyz je to starsi auto asi se jim to uz nechce do provozu poustet a nebo prave ocekavaj ten uplatek.Kdyz chces jezdit se starsim autem priplat mi :o))!
Já se fakt divím, proč tady řešíte nějaké papíry, na jiné stk si ty závady najdou i bez papírů a pochybuju, že tě někdo pustí bez problémů s kolem, které se kymácí na čepu a ještě k tomu má nepovolený rozměr. To už si dnes ani dobrý známý nedovolí takové auto pustit, přijít o práci kvůli pajcku se dnes fakt nevyplatí, nehledě na další případné problémy. Takže ať už pojedeš tam či zpátky, stejně ty problémy odstranit musíš a opakovačka vyjde levněji.
závady e musí odstranit, a opakovaná technická někdy bývá zdarma, jako u nás.
Jinde technická je možná, ale za plnou cenu.
"danik", pokud víte o závadách na vozidle, určitě to musíte nechat odstranit, to asi nebylo buzerování. Jen v okolí mám zkušenost, že na STK technik začal hledat a hledat až řekl, že auto neprojde. Tak se prý jelo jinam, a bez úplatku auto prošlo. Je to jen ústní podání bez záruky. Teď jiná zkušenost z okolí jednoho segmentu, zabývajícím se prodejem alko i nealko. Po kontrole byly nařízeny k odstranění nějaké závady, co údajně narušovaly hygienu. Co se stalo? Nebyly peníze a segment ukončil činnost. Když přišla po čase kontrola, našla na dveřích oznámení o ukončení činnosti. Když se pak kontrolor spojil s bývalým majitelem, prý údajně řekl, že se mohli dohodnout, že neměl podnikání ukončit. Proč asi, na co kontrolor čekal? Na to mu bývalý majitel řekl, že je již pozdě, že zaměstnance propustil, podnikání ukončil a skončil na ÚP. Ach jo. Je to jen z ústního podání. - stařenka
Z vašich zaručených odpovědí je ihned patrné, že jste musel myslet v prví řadě sám sebe! Čtete literaturu, které vůbec nerozumíte a navíc své mylné výklady nabízíte jako rady "fundovaného radila":
K pochopení Vašich teorií je zapotřebí prostudovat jedině nějakou vyhlášku od ministerstva zdravotnictví.
Na první pohled je zřejmé, že Vám není jasné vícero věcí týkající se této problematiky. Mé příspěvky k Vám jsou jen následnou reakcí na Váš prvotní impuls, že jen Vy podáváte ty zaručeně správné informace, narozdíl od jiných radilů. Pokud něco opisujete, tak aspoň uveďte z jakého zdroje citujete - to aby se Vám nepletly citace zákonů a vyhlášek. Navíc citace je věc jedna a její výklad a pochopení věc druhá. Nikde není dáno, že každý, kdo umí citovat, dokáže i pochopit a správně vyložit. To, že nepotřebujete sbírat body ještě nezaručuje, že je nemůžete získat. Podobným věcně správným postupem lze získat bodů dostatek, ne však pro zdejší virtuální docentůru, ale pro zcela jiný reálný titul.
něco na tom bude:
kdysi (cca 3 roky) jsem taky dostal STK na měsíc. pak šlo auto na zimu do garáže a SPZ do depozitu. na jaře se auto opravilo a jel jsem jinam na STK. tam se se mnou vůbec nebavili a hnali mě tam, kde jsem absolvoval tu poslední STK. tam jsem bez problémů prošel...
doplněno 06.03.11 21:42:cyrile, nevím. nic nenaznačuji. tak to prostě bylo.
že by provozovatel STK zkrachoval? jen pár vyvolených má státem zajištěný přísun klientů
Tím chcete naznačit, že kdyby provozovatel STK v zimě zkrachoval a stanici zrušil, nezbývalo by Vám nic jiného než dát auto ekologicky zlikvidovat? Na tom by také něco mohlo být, nemyslíte?
Důvod hledat nemusíte, ten je zcela zjevný. Nedokážete připustit to, co se Vám snažíme polopaticky naznačit - a to, že se v dané problematice prostě náležitě neorientujete, ať se Vám to líbí nebo ne. Jinak byste nemohl stále dokola psát nesmyslné výklady předpisů.
Cyrile, mně by také zajímalo, kde je pravda. "vsevim" svůj výklad doložil a rozebral, dal si s tím čas a práci. Prosím, můžete být také konkrétní a rozebrat jeho odpověď, ať se konečně dopátráme, kde je zakopaný pes? Děkuji. - stařenka
Konkrétně mohu odpovědět na prvotně zadaný dotaz. Tazatel chce vědět, zda může v situaci, kdy byly po absolvování TK na voze zjištěny závady kategorie "B", absolvovat TK v jiné STK než v té původní. Odpověď zní - ano, může. Stále se bavíme o TK ze zákona v platném termínu. Nikoli o TK "opakované"! Pokud by měl zájem o TK opakovanou v téže STK, nic než osobní antipatie mu v tom nebrání. Za určitých podmínek, lze provést opakovanou TK i v jiné STK. (jsou to však výjimky)
Dále chce vědět, zda v jiné STK budou znát výsledky z předchozí neúspěšné TK. Odpopvěď - ano, budou, protokoly z kontrol jsou přepisovány do centrálního registru TK a ostatní STK mimo jiných oprávněných osob k nim mají přístup a dokonce i povinnost k důležitým okolnostem zjištěným v jiných stanicích přihlížet.
A není možné, že mají STK možnost ze zákona pracovat trochu odlišně a přesto v rámci zákona? Že byste měli pravdu oba? - stařenka
V rámci zákona mohou být jednotlivé STK odlišné, ale jejich výstupy musí být zcela shodné! Nejsou-li - je to jen věcí osobního přístupu.
pt, záleží co myslíte, určitě nemůže červenou známku nahrazovat protokol, určuïtě mu nevypíšou závady do techničáku, určitě nesmí odtáhnout nebezpečné na laně...
atd...
Tazatel vznesl dotaz, zda může absolvovat kompletní TK jinde, tak jak z toho může vycházet opakovaná TK?
Tak koukam ze se diskuse pekne rozjela.Ale nejsem si zcela jisty jestli jsem to dobre pochopil(precetl).Pro uspesne splneni stk musim tedy jet opet na stejnou STK,kde jsem pred tim neuspel i kdyz se mi tam opakovana nechce delat a zase budu muset poslouchat toho umelce technika.A napisu Vam,kde jsem byl na TK.Je to v Lokti na D1 exit Ledeč nad Sazavou a zjistil jsem ze tam uz jsou provareny kvuli tem uplatkum vubec ted nechapu proc jsem tam jezdil.Naivne jsem si myslel ze bych prosel,ale po tech recich co k tomu vse mel jsem myslel,ze auto muzu hodit ze skaly.A to jsem mel ve finale pouzeo 5% vetsi profil gumy koupil jsme si 165/70 a mam tam mit 165/65 no a ty jeste cepy to beru,ale chodil okolo toho a vylozene hledal kraviny.Noo tady mate tecku na skle od kaminku(asi 2mm),tady se vam rosi olej na motoru tady sponka na hadici vam moc nedrzi atd takhle okolo chodil.Proto jsem se ptal jestli bych mohl jet jinam.Jinak diky vsem za rady a zkusenosti.
Ted jsem nasel toto:
Opakovaná technická kontrola
Je jednoznačně lepší provést opakovanou technickou prohlídku do 30ti dnů od předcházející prohlídky. V tomto případě se na vozidle kontroluje jen odstranění předmětných závad a ta za cenu podstatně nižší.
Opakovanou prohlídku je nutné provést v STK, kde se prováděla prohlídka předchozí a je k tomu nutné předložit protokol z této prohlídky. V případě, že se rozhodnete pro jinou STK, pak bude na Vašem vozidle provedena technická prohlídka opět v plném rozsahu a za plnou cenu.
Vševime, omluva přijata a klaním se Vaší slušnosti. Je vidět že jste chlap!
Přeji krásný týden.
Můžeme spolu nesouhlasit, můžeme diskutovat, klidně i hádat, ale zůstaňme lidmi, tedy slušnými lidmi.
děkuji všem.
Je dobré, že hledáte i jinde, ale tato informace zde byla již týž den, jako dotaz. Je však poměrně složité orientovat se v záplavě různorodých příspěvků popisujících spíše osobní zkušenosti než poznat opravdu předpisově správný a možný postup.
ale Daníku,
"...si 165/70 a mam tam mit 165/65" to je závada
"a ty jeste cepy to beru," rovněž. to by němelo projít nikde jinde...nebo pak budeme říkat, že jsou uplatky jen v politice, nebo projde technickou i vrak...
"oo tady mate tecku na skle od kaminku(asi 2mm" to není závada viz (2cm v zorném poli)
"tady se vam rosi olej na motoru" otřít hadrem pře technickou a hotovo...
Přeji Vám abyste na druhé prošel...
Chcete-li absolvovat celou TK znovu v jiné STK za plnou cenu, nic Vám v tom nebrání. V původní STK udělají opakovanou TK do jednoho měsíce od té prvotní a kontrolovat budou pouze závady uvedené posledně jako "B".Pokud to v termínu měsíce nestihnete, tak bude provedena opět kompletní TK a je zcela jedno jakou STK zvolíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.