Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění automobilu

Od: pojistnik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat kdy jsem nucen pojistit automobil. Od data který je uvedený na kupní smlouvě nebo od data kdy je auto na mne ve velkém TP odhlášeno? Auto jsem koupil dostal jsem k tomu i zelenou kartu a bylo mi řečeno, že auto je ještě pojištěno. Pro jistotu jsem si ho pojistil ještě jednou na své jméno ( o 20 dní později, než je uvedeno na kupní smlouvě, že jsem ho koupil) . Zjistil jsme ovšem, že auto bylo již nepojištěno měsíc předtim než jsem ho koupil ( neni mi jasné jak mohl majitel zrušit pojistku, když mi bylo řečeno že by měl odevzdat zelenou kartu, tu mi ale dal s malým TP). Otázka tedy zní budu platit za těch 20 dní od data na kupní smlouvě do doby než jsem ho pojistil? Nebo se bere datum, který je psaný ve velkým TP?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petass*
hodnocení

0x

Spíš je divné, na základě čeho pojistku odhlásil. Jinak může klidně odevzdat originál a duplikát si mohl nechat a vám ho dát k převodu auta. Jinak ČKP vychází z toho, co je v regisru vozidel , nebo-li v TP.Pokud jste uvedený v TP jako majitel dejme tomu od 1.2.2011 a pojistku jste v té době už měl uzavřenou, budou, v případě, že tam je nějaká prodleva v neplacení, požadovat doplatek po původním majiteli. A pokud on se bude prokazovat kupní smlouvou, tak po vás budou chtít za nezaplacené dny mezi uzavřením kupní smlouvy a uzavřením pojistky a po původním majiteli za všechny dny, které nebyly pojištěny před uzavřením kupní smlouvy.

pojistnik
hodnocení

Jo děkuji za srozumitelnou odpověď, takže nějaké penalizace se nevyhnu za mou hloupost. Ovšem zajímalo by mne, zda-li mu hrozí nějaké penále, když na mne odhlásil auto až po 20 dnech a ne po 10 jak mu říká zákon.

nu*

žádné pemále platit nemusíte, stačí ČKP napsat že auto bylo nepojízdné a proto jster s ním nejezdil, tedya auto jste nmeprovozovaql, že bylo umístěno na sopikromím pozemku, a že jstze nemohl auto dočasněš vyřadit z dlvodu, že jste jej na sebe nemohl zaregistrovat, protože bývalý majitel auto na Vás odhlásil pozdě...v souvislosti s registtací auta jsou tytoi krok y postupné a nezbytné, tedy 1.) odhláška 2.) registrace

Až poté co na sebe nový majitel auto zaregistruje, může auto a sebe z registru také dočasně vyřadit...je to jasné?

emil*

nedávno jsem se dostal do podobné situace a ČKP nezajímá den odhlášení a přihlášení,ale ale rozdíl dnů mezi ukončením pojistky původního majitele a znovu uzavřením pojistky nového majitele(to platí pokud má auto spz) pokud bylo auto pojištěno u ČP tak ta to hlásí automaticky ČKP. A poplatek je 50kč za den u vozidel do 1850 kubíků plus nezanedbatelné správní poplatky.

hodnocení

0x

pojistníku, pokud chcete být charita, zaplaťte soukromé ČKP co chcete. Pojistit vozidlo musíte v případě, že chcete na silnici. Pokud máte vozidlo jen na koukání na dvorku nemusíte platit nic. Avšak dopsání Vašeho jména do techničáku na kolonce provozovatel, Vám udělají až při předložení zelené karty na Vaše jméno (vozidlo)

.OK?

doplněno 04.03.11 21:19:

stírečku, zajímavé je co?

doplněno 04.03.11 21:39: stírečku, "píšete že dopsání jména do velkého TP je možné až po předložení zelené karty..." jasně ve většině případů jen se zelenou kartou. Rozumínme si, že jdete na evidenci vozidel, dohlásit sebe na políčko vlastník, provozovatel, a s vozidlem odjet jako právoplatný majitel i na evidenci?
doplněno 04.03.11 21:58:

doplněno 04.03.11 21:47:

Dělal jsem to jednou a hodně dávno

AHA, už chápu...

stirecek*

To je zajímavé, já držel velký TP a pojistku jsem řešil až potom?

doplněno 04.03.11 21:36:

píšete že dopsání jména do velkého TP je možné až po předložení zelené karty...

doplněno 04.03.11 21:47:

Dělal jsem to jednou a hodně dávno, takže tohle neovládám, jinak vždy tyhle záležitosti jsem měl už v ceně vozu, podepsal jsem jen plnou moc a když jsem si přišel pro auto, měl jsem už velký TP na moje jméno, spz, stk, emise a pojistku jsme řešili až v kanceláři on-line úplně naposled.

doplněno 04.03.11 22:40:

musíte číst do konce, pak to pochopíte celé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]