Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kupuji příští týden za Prahou auto. Jelikož pro něj jedu přes 250km, tak se chci zeptat, jak to musím udělat s povinným ručením? Doposud žádnou pojistku nemám. Pokud bych si ji vyřídil ještě před koupením vozidla, přijel se podívat na auto...nelíbilo by se mi, tak co potom s tou pojistkou? Nebo nějaké řešení, jak to udělat? Děkuji všem za radu.
Domluvíte se s prodejcem, aby Vám zelenou kartu ponechal a vy mu jí druhý den, po uzavřená nové smlouvy zašlete zpět.
Nic složitého.
Vozidlo je z autobazaru, pochybuji, že by mi zelenou kartu ponechali na dojetí a myslím, že ji ani mít nebudou, když je vozidlo v autobazaru k prodeji.
Bazary vetsinou umi uzavrit pojisteni, ale nebyva to vubec vyhodne. Tezko radit - treba takove uzavrit a do 2 mesicu vypovedet a uzavrit nove, nektere pojistovny maji poj. treba na mesic (ale to uz je vubec drahe) nebo se da uzavrit a zaplatit online (napr. Allianz) ale je potreba vytisknout zel. kartu - navic plati od dalsiho dne... Ja taky vetsinou odjel na zel. kartu primo od majitele, i kdyz ja bych ji nikomu kvuli bonusum nepujcil. Jeden co ode mne kupoval auto si uzavrel poj. predem a prijel uz s kartou. System neni moc naklonen potrebam koupe a prodeje
Ze zkusenosti Vzdycky jsem nasel maklere ktery mi dal vyraznou slevu nebo jsou nejake dalsi slevy pri online uzavreni... Tim nevylucuju, ze to se v bazaru nemuze stat, ale opravneni davat slevy maji ruzni agenti ruzne. Predminule byl dokonce agentem primo syn prodavajiciho, vyhodnejsi cenu jsem zatim nikde nedostal
v bazaru není výhodná ani koupě auta, ale to je věc názoru...osobně bych si udělal krátkodou pojistku za opár stokorunm, abych mohl odjet domů, a doma pak v klidu našel na netu tu nejlevnější pojišťovnu a pojistku bych si objednal ode dne následujícího po dni kdy mi končí ta krátkodobá...při sjednání online zelená karta přijde poštou po 3-5 dnech, auto se pojistí na VIN, pokud se mění po registraci značka, pak se pojištovně nahlásí nová RZ a ta zašle novou kartu
Jardo, osobně znám jen jeden bazar v ČR a to starcars.cz/... v Olomouci. Nabídli mi "výhodné"pojištění, ale nevěřil jsem jim. Domluvili jsme se na týden zelené karty na jejich pojištění, pak že ho zruší.
Těžko jsem sháněl levnější, až po protekci a přepočítání 2x jsem se dostal malinko pod jejich nabídku. Takže asi umějí, ale určitě to neplatí po celé ČR.
Tak jiste, vyjimky se jako vzdy najdou - ale ja jel jednou z prahy autem 3.7l a pojistku na mesic jsem mel (tusim u CPP) za 1200
Kazdopadne u online uzavreneho pojisteni funguje i vytistena zelena karta - musi jen byt zelena a vypadat original, allianz to ma hezky udelane - ostrihnout, prelozit, slepit, neni vubec poznat, ze neni original. 2x jsem to uz na registru pouzil a bez pripominek. Zaplatit se da kartou a pojisteni je platne hned od druheho dne. Ten samy den to asi umi jen agent pojistovny. Ja uz mam bonus 120 mesicu a u Allianz to kopiruju na vsechny auta
je skutečně smutné, že úřady musí podle zákona o registraci při registraci auta požadovat předložení platné zelené karty vyhotovené podle vzoru, který rozeslalo všem úřadům minstersvo dopravy ve spolupráci s ČKP, zelená karta má být oboustranná a oboustranně zelená, na zadní straně nesmí chybět seznam státu pro které je pojištění platné...Všechny pojišťovny jsou soukromé subjekty, ale klienty jim na přepážky posílají úředníci měst a obcí, kteří také za pojišťovací agenty a úředníky odhalují různé chyby, například ve VIN, zelená karta s jiným VIN je totiž neplatná...atd...
Takže pokud jde o registr, tento by se dle mého názoru neměl pojistkama vůbec zabývat..ale znáte to, pojišťovací lobby je silnější a stačí několik poslanců poslat na 14 dní do Karibiku a ti pak odhlasují cokoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.