Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprodané auto bez přepisu

Od: kraken007 odpovědí: 22 změna:

Ahoj.Muzete mi poradit co delat?Auto ktere jsem koupil mel predchazejici majitel,dle udaju v kupni smlouve,pouze nekolik dni,neprevedl ho na sebe,neuzavrel povinne ruceni a toto mi,s prokazatelnym ziskem,prodal.O ten zisk by ani tak neslo,ale presto ho bonznu na financaku,protoze cena,kterou pozadoval,byla pro mne porad jeste vyhodna.Jde mi hlavne o to,ze ve velkem TP je jeste byvaly majitel od ktereho tento prekupnik auto koupil a ani on auto na toho vekslaka neodhlasil.Tak nevim,jest-li budu vubec moci auto na registru vozidel v soucasne situaci prevest na sebe?Mam vsechny doklady vcetne obou kup.smluv a zak.pojisteni jsem uz uzavrel na sve jmeno.

Dik za radu jak z toho ven.*nevi*

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kraken007
hodnocení

Omlouvam se a dekuji predem za kazdou dobrou radu od kohokoliv,nejen od milana cukrare.Adresoval jsem to na nej protoze se mi jeho jednani zda velmi seriozni.Timto prosim o prominuti vsechny seriozni prispivatele a radce.*hi*

jabraka*
hodnocení

0x

Nu,Všichni jsme nějaké to auto kupovali.Za ta léta i několik.Nezlob se,Krakene,ale při koupi auta si musím všechny záležitosti ohlídat.Podívám se do techničáku,kdo je majitel.Pak do kupní smlouvy,tam musí být tentýž člověk.Není - li,strč si to auto někam!Pokud pak dám na sliby,že se to dá do pořádku později?No,to pak si musím nafackovat sám sobě.

V současné době běž na dopravku,dej tam techničák a smlouvu a auto přihlaš na sebe.Až ti dají razítko,tak už bude vše v pořádku.Zkušenost ti stojí za ty peníze navíc.Hlavně,aby auto jezdilo jako vítr,to ti přeji.

JABRAKA

kraken007
hodnocení

Dik za odpoved.Uz jsem si nafackoval. "V současné době běž na dopravku,dej tam techničák a smlouvu a auto přihlaš na sebe."*sok*Jak tomu mam rozumet?A jaky penize navic?Pokud by to byla jenom otazka "penez navic" a slo to udelat jak pises,tak budu blahem bez sebe.Ja mam strach ze auto odmitnou na registru vozidel-bez odhlasky ve velkym TP od puvodniho majitele na moje jmeno-prepsat na mne.Promin,treba se to nekomu zda banalni,ale jsem proste blbej a nevyznam se v teto problematice A PROTO JSEM ZDE A PTAM SE.

ps.Dik za prani-jezdi jako vitr a doufam ze jeste dlouho bude.

Dekuji vsem za jakekoliv dalsi smysluplne rady.

hop®

Jojo, pan JB opět poradil...

Pokud máš TP i smlouvy (takže i nacionále majitele z TP), asi bych zkusil padělat plnou moc od majitele, opravňující k odhlášení vozu na nového majitele. Myslím, že v tomto případě nemusí být ověřená. A dopraváci budou rádi, že má auto nového majitele, a moc to zkoumat a ověřovat nebudou - samozřejmě, pokud vozidlo není v rejstříku ukradených vozidel.

Neradím, pouze píšu, jak bych to udělal v tomto případě já. Věřím, že by to vyšlo, pokud ne, byl bych předem smířen s následujícím postihem a měl připraveno nějaké "vysvětlení" a odůvodnění mého postupu aby postih byl co nejmenší...

kraken007
hodnocení

Dik za radu.Sfalsovani plne moci by nebyl zadny problem/i s pozehnanim majitele/ale nevim,jak uz pisu v odpovedi marence,jest-li s tou pl.moci budu muset do Budejovic nebo uz primo na svuj registr?

hop®

Omlouvám se, Mařenky jsem si nějak nevšiml. *hi**zed*

Ale pokud zde nebude jasná odpověď doporučuji hledání či přímý dotaz zde:

registr-vozidel.cz/...

prestupkyvdoprave.cz/...

Jardo, vždyť víš, že osoba zapsána v techničáku není to samé jako právní majitel.

buss
hodnocení

0x

Auto ktere jsem koupil mel predchazejici majitel,dle udaju v kupni smlouve,pouze nekolik dni,neprevedl ho na sebe,neuzavrel povinne ruceni a toto mi,s prokazatelnym ziskem,prodal.O ten zisk by ani tak neslo,ale presto ho bonznu na financaku,protoze cena, kterou pozadoval,byla pro mne porad jeste vyhodna.

To je stížnost, nebo poukázání na chytrého překupníka? Prostě vydělal, obchod, nic tak špatného na tom nevidím. Když byla porad jeste vyhodna tak o co jde?
Když nikde nefiguruje (v TP, ale to není podstatné, i kdyby to bylo v polopřevodu), tak to přihlásím, popř. bych jednal s původním vlastníkem.

kraken007
hodnocení

Dik.To neni stiznost.Jen upozorneni pro dalsi pripadne duverivce.Ja jsem s cenou souhlasil,ale to uz je zrejme z puvodniho zadani.Jen mi slo o to jest-li na registru aut nebudou trvat na tom,aby auto odhlasil majitel uvedeny v TP v miste jeho registrace.A samozrejme ze bude nejlepsi,pro zjednoduseni,toho prekupnika uplne vypustit a dohodnout se s majitelem.

marenka*
hodnocení

0x

S tím předchozím majitelem v kontaktu nejste? Bylo by dobré od něj dostat plnou moc k přepisu auta. ;)

doplněno 04.03.11 08:29:

Tak koukám, že Ar dobře odpověděl za mě. *palec*

Jinak k odpovědi Hopa. Já to právě s tím podpisem plné moci nechtěla "vyvalit"tak napřímo *smich*, proto jsem se nejdřív ptala, jestli jste s majitelem v kontaktu. Jsem na to šla od lesa. *smich* Hop má pravdu, dělá se to naprosto běžně. *hi*

doplněno 04.03.11 08:32:

Tady si stáhněte formuláře, vytiskněte, vyplňte si je doma v klidu a pohodě a v těch budějicích si to nechte podepsat, když jste v kontaktu, tak o nic nejde. ;)

c-budejovice.cz/...

kraken007
hodnocení

Jsem s nim v kontaktu Marenko ale porad mi neni jasny,i kdyz mi da plnou moc,tak jest-li budu muset jet odhlasit auto do jeho trvaleho bydliste-jsou to C.budejovice a ja jsem v Praze,nebo uz rovnou-s plnou moci-muzu auto prihlasit u mne doma?Dik.

ar*

Krakene a nebude nejrozumější se dohodnout z bývalím majitelem na kterého je vozidlo registrované, aby na vás vozidlo převedl on. Pokud vám napíše plnou moc , tak stejně budete muset do Budějovic a pak ještě u vás do Prahy. Tak nějak bych se mu snažil vysvětlit, že je to i v jeho zájmu aby bylo vozidlo registrováno na vás a né na něho. Né mu nějak vyhrožovat, ale spíše v to smyslu , že máte obavy aby nemusel lítat na odbor dopavy pokud by jste někde udělal přestupek a neměl problémy pokud by jste zapoměl zaplatit povinné ručení atd atd.

doplněno 04.03.11 01:02:

No jo nechtěl slyšet, bohužel je to tak. Pokud s majitelem vycházíte dobře , tím lépe , pak není žádný problém. TP a ORV musí mít majitel u přepisu u sebe. To že vám zbude v ruce jen kupní smlouva je sice pravda, ale je to to nejdůležitější. Ta z vás dělá majitele vozidla, ne zápis v TP.

kraken007
hodnocení

Dik za odpoved.Tak presne takove jsem se nechtel dockat ale zaroven jsem tusil,ze to tak asi bude.,ze bez odhlaseni v miste soucasne registrace nebudu moci auto na sebe prihlasit.Jinak,ja jsem s majitelem v kontaktu,vychazime spolu dobre,na toho prekupnika je radne nasr...,a verim tomu,ze nez by se v noci odkopaval hruzou z toho,jest-li jsem neudelal nejaky prů.er s autem ktery je v registru na jeho jmeno,tak jeste rad zajede do Budejic a odhlasi ho.

Prominte ten trapny dotaz ale,jak se pise na ofic.strankach,je nutny aby majitel uvedeny v TP mel u sebe pri odhl.auta TP a OTP(ORV),to mi pak zbyde jenom kupni smlouva a zel.karta,ale vsude pisou ze na kupni smlouvu se jezdit nesmi*sok*.Napada vas jak z toho ven.Cekat nez probehne odhlaska a nejezdit,to po mne nemuze nikdo chtit!?!?

erikch*

Dalo by se to vyřešit způsobem,že původní majitel(onen pán v registru)zajde na svůj místně př.úřad(co jsem pochopil Č.B.),zde nahlásí "ztrátu dokladů",nechá si tuším za 100,-vystavit duplikát TP a zároveň provede zdarma odhlášení na vás..."Nový" TP vám pošle(úhrada poplatku,ona asi stovka a poštovné, už je na domluvě mezi vámi)a cíl dosažen-nemusíte jezdit do Budějovic,můžete jezdit bez omezení(doklady máte po celou dobu u sebe)a bude vás to stát cca.200,-kaček včetně dobírkového poštovného...No a vy si pak v klidu doregistrujete,dostanete nové značky a ORV...

kraken007
hodnocení

*jasne*Dik.Neni to spatny napad,ale bojim se,ze vetsina uredniku bude vyzadovat evidencni kontrolu kterou je opravnena udelat jen STK.Sice jsem uz slysel o pripadech ze to probehlo i bez ni,ale tomu neverim,software v pc se asi obejit neda?!?!To by pak musel vlastnik uvedeny v TPjeste vzit auto a na tu evidencku do nejaky STK zajet.Podle mne zbytecna komplikace navic.Pokud budou policajti akceptovat po nezbytne dlouhou dobu jako doklad kup.smlouvu,tak bude asi nejlepsi provest odhlasku klasickym zpusobem.Do tech Budejic bude muset tak jako tak.

kraken007
hodnocení

" Pokud budou policajti akceptovat po nezbytne dlouhou dobu jako doklad kup.smlouvu,tak bude asi nejlepsi provest odhlasku klasickym zpusobem."

Uz na nekolika mistech jsem cetl ze kupni smlouva je,v pripade silnicni kontroly,jen car papiru,k nicemu atd.atd. a musim u sebe mit ORV.Ja verim ze to tak je,ale jak z toho ven*sok*,kdyz urednik chce ten samy ORV mit u odhlasovani ktere provadi byvaly majitel a ja chci byt v tu dobu treba na dovolene v-to je jedno kde?

*zed**zed*POMOC,POMOC.Dekuji predem a omlouvam se za neznalost tem,kteri to maji v malicku.

erikch*

nehledejte v tom zbytečně složitosti-k odhlášení evidenčku nepotřebujete(resp."majitel"-byť právně majitelem není-prostě pán z Č.B.,neboli v registru a TP uvedený) Pán si vyžádá na úřadě za "ztracený" duplikát TP zároveň provede odhlášení na...(vás)-toto pouze úředník podle OP ověří,že onen pán je shodný s pánem v registru,a je tudíž oprávněn provést odhlášení...Úkon sám je nezpoplatněný(pouze správ.polatek za vystavení duplikátu TP-tuším ta 100ka) a co se ORV týče,pokud budou na úřadě v Budějovicích jo "akční",tak mu zároveň vystaví i tento duplikát-on totiž sám o sobě je jakoby částí TP,který nepozbývá platnost převodem(odhláškou),ale až vystavením nového(ev.zánikem vozidla atd.),jenže úřadové ho -aby jakože nutili lidi k doregistraci,resp.hlavně placení ekovýpalného s tím spojeného+poplatku(podle typu auta,motoru),stříhají,perforují-ale de facto tím svévolně poškozují veřejnou listinu-za což je paragraf(jde o to než někdo podá žalobu a bude se s nima chtít nervovat...,pak mají ale úřadové smůlu,porušují zákon)...Ale zpět k věci-prostě až pán udělá odhlášku a TP(event.i "malý" vám pošle a vy si pak doregistrujete,doba mezi odhláškou na úřadě(a tím v tu chvíli i v registru)a doručením poštou,tak při případné kontrole budete muset "okecat",že máte sice původní ORV na předchozího pána z Budějovic(prostě jste jej při prodeji dostal se smlouvou,abyste mohl jezdit-což by tak i de iure mělo být)-ale důležité je,že v systému(registru)již figuruje vaše jméno-takže není problém(viz.shora-platnost ORV)...Takže se není čeho obávat-pokud není problém ani s pánem(aby určitě TP zaslal,třeba dobírkou),udělejte to tak a máte(oba)klid...

kraken007
hodnocení

Eriku dik za info,ale to se porad tocime okolo varianty-ztrata a nasledne vystaveni duplikatu TP s nutnosti evidencni kontroly na STK kterou by auto muselo absolvovat=ztrata casu a vyhozeny tri stovky,navic uz ho nechci dat z ruky.V tom pripade bych pri siln.kontrole ani nemusel nic ukecavat a staci jen rict ze mam od nej auto pujceny.Protoze ale TP mam,chtel bych vyuzit normalni zpusob prevodu t.j.poslat pana uvedeneho v TP do mista stavajici registrace auta -CB- za ucelem odhlaseni uvedeneho na moje jmeno a po odhlaseni s obema TP zajet na registr.misto prislusne mistu meho trvaleho pobytu a tuto transakci,vcetne poplatku za ekovypalne-super,lip uz jste to ani nemohl pojmenovat,a znehodnoceni ORV je presne tim spravnym nastrojem jak z nas ty prachy spolehlive dostat-tak tuto transakci dokoncit.Potud je mi vsechno jasny,ale porad mi nikdo nedal odpoved,nejlip i vlastni zkusenost s podobnym problemem,co se stane,kdyz mne na silnici bude kontrolovat treba policajt,kterymu vcera vecer nedala jeho stara,tim padem je nasr..y na cely svet,a ja mu nabidnu misto ORV kupni smlouvu.

Abychjsme zbytecne neresili uz davno jasne veci,prosi kohokoliv o radu tykajici se pouze reseni problemu uvedeneho v posledni vete.

To,ze bych jel s panem do CB mi nenavrhujte,povazuji to az za nejkrajnejsi reseni-Dekuji vsem za neocenitelne rady.

erikch*

kupní smlouva deklaruje nabytí vozu,obecně upravuje majetkoprávní vztahy mezi fyz.osobama-není dokladem k vozidlu,jeho způsobilosti a další bla bla bla...A natrefíte-li na "komplexa" v uniformě,je velký problém-on tedy problém bude i u "nezakomplexovaného"(nevím přesně možné sankce,ale vcelku asi až moooc)...Ale evidenční kontrolu(potažmo technickou-ta je evidenčce nadřazena)obojí mladší 30ti dnů budete potřebovat až v okamžiku,kdy sám půjdete doregistrovat,dřív ne! Takže odhlášení v Č.B. proběhne pouze na základě ověření totožnosti dle OP pána dosud v registru(a TP)zapsaného...,o auto v tu chvíli v podstatě nejde(asi si v tomto bodě trošku nerozumíme,ale je to tak)Takže v klidu varianta v příspěvcích výše-je nejlevnější,nejrychlejší a pro obě strany "z obliga"...A ještě poznámka-nevím o jaké jde auto,ale tuším,že by se něco platit mělo(jestli jsem správně pochopil)-což by byla ovšem velká škoda cpát státu do chřtánu kačky-pokud to není nezbytně nutné-což v tomto případě není! V klidu -a legálně! můžete jezdit v onom polopřevodu-jelikož sankce hrozí za "změnu"(do 10 dnů)-což ovšem doregistrace z pohledu zákona není(změnou)-je to o slovíčkách,ale je to tak...Osobně mám obě auta v polopřevodu(obě přes rok)a na zdůvodnění mi nejsou schopni příslušníci PČR odpovědět(doregistrace není změna,takže nic neporušuju)-takže pohoda,sice někteří "odveta" začnou šaškovat s lékárničkou a pod,ale to je samozřejmě o.k.takže prostě :"děkuji a nashledanou..."a jedu...

fanus*
hodnocení

0x

krakene, krakene... já bych na tvém místě zašel udat ho ještě na obecní úřad.. co kdyby...

tesyk*
hodnocení

0x

Víte co pane, najděte zase nějakého jiného blbce a to auto mu opět se ziskem prodejte. A máte klid.

hodnocení

0x

Krakene,

někteří již dobře poradili,

1) Na kupní smlouvu jezdit nemůžete je to blbost a vystavujetete se sankci

2) Když máte všechny doklady, nejjednodušší je napsat plnou moc a vše si zařídit sám

3) zloba na prodejce je zbytečná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]