Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky olej do Octavia I 1,9 TDi

Od: tomm* odpovědí: 3 změna:

jaky olej pri vymene oleje do Octavia I 1,9 TDi 66 kw?

mohu dat pripadne i longlife pokud bych delal dalsi vymenu po 2 letech? rocne najezdim cca 15tis km, interval mam po 15tis ale snad by se nic nestalo po 2 letech a ujetych 30tis km za predpokladu ze tam dam longlife?

prosim poradte jaky olej?

Diky

Tomas

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Tomme použijte olej který předepisuje výrobce vozu a dodržte interval výměny. Raději i dříve než později. Také je rozhodující v jakém provoz auto jezdí , pokud jde o krátké trasy interval se zkracuje. To že použijete olej Longlife interval předepsané výměny nezkrátí a navíc u dieselu olej degraduje rychleji než v benzínových motorech. Takže pokud chcete aby motor vydržel co nejdéle dodržujte specifikaci oleje a interval výmněny určeným výrobcem vozu , nikoli výrobcem oleje.

lada29*
hodnocení

0x

vyrobce sice udava longlife,ale uz se jaksi zapomina zminit jak temito dlouhymy intervali trpi napr.turbodmychadlo a jine citlivejsi komponenty motoru,ja osobne u dieslu menim kazdych 15tisic jak olej tak filtry olejovy i vzduchovy,tech par korun navic se me bohate vrati na delsi zivotnosti a spolehlivosti motoru.olej dejte podle specifikace kterou vam udava norma vw, a samotnou specifikaci oleje doporucuji bud 0w30 nebo 5w40, zalezi na vas,ale ja osobne bych v motoru 30tisickilaku olej nikdy nenechal at si vyrobci a tzv autorizovane servisy rikaji co chteji

xxx*
hodnocení

0x

Osobně měním u diesla olej po 10 tkm ovšem má již za sebou řádné km jinak 15tkm je asi tak optimál.Dle mého názoru uděláte lépe když dáte kvalitnejší olej a budete jej měnit jednou za rok než longlife za dva roky.Já leju Castrol Magnatec 5w40. Někdo dává takový olej jaký doporučuje výrobce. Někdo takový olej jaký do vozu byl lit před koupí. Takže rad je několik a každý vám doporučí něco jiného. Já do všech aut co jsem kdy vlastnil lil Castrol a najezdil jsem desetitisíce km bez problému, který by souvisel s olejem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]