Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrytá závada? po 100km motor v háji

Od: standic odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

bohužel se mi stala nemilá věc, koupil jsem si starší Astru v Ačkách, která bohužel po 4dnech od koupě přestala jezdit. V autorizovaném servisu Opelu zjistili po demontáži ventilového víka, že jsou popraskaná vahadla ventilů, jeden ventil je nezajištěný a naráží do pístu, dále je hlava motoru v místech připevnění vahadel prasklá. V posudku je též napsáno, že opotřebení tohoto typu nemohlo být zjištěno při koupi vozu, proto byla tato závada vyhodnocena jako skrytá.

Můžete mi, prosím, poradit co mám dělat, na co mám právo a jestli někdo nemá podobné zkušenosti? Automobil jsem samozřejmě reklamoval, na ČOI mi bylo sděleno, že na každé použité zboží je rok záruka. Co si o tom myslíte? Předem děkuji za každou radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
koupil jsem si starší Astru v Ačkách - no a tady se stala ta největší chyba! Upřímně mi není jasné, jak po tolika negativních referencích u nich někdo něco koupí. Ale stalo se. K věci - skrytá vada to je, ale je otázkou, jak se Vám podaří dokázat, že ta vada tam už byla při koupi a nevznikla např. roztahováním vozu.
standic
hodnocení

Auto jsem opravdu neroztahoval, stalo se to pri startovani... :-/

jarda3*
hodnocení

0x

Acka jsou celkem normalni bazar, ale jsou mistri ve vy.ebani se zakaznikem, takze bych sel shanet jiny motor... To snad nema ale vahadla, to by musela byt extra stara plecka, mela by tam byt nad ventily vacka.

nu*
hodnocení

0x

no áčka slibují možnosdt vrácení auta do 7 dnů bez udání důvodu...vrátit...také inzerují že všechna auta vykupuí za hotové, auta jsou tedy jejich,tzakže pokud nevezumou plečku zpět, reklamovat skrytou vadu...klidně se soudit...i prodávající musí nést nějaká rizika, to je snad jasné...

standic
V podminkach je - vraceni v puvodnim stavu, coz jaksi nesplnuju. Reklamoval jsem to, uvidim jak se k tomu postavi... jsem ochoten jim velmi zneprijemnit byznys, jestli se k tomu nepostavi celem...

nu:

v tomto případě soudit se = sebevražda. maj hodně dobrý právníky. už u soudu roznesli spoustu právníků, kteří si byli jisti...

erikch*

jediný snad trošku účinný způsob je medializace-obzvlášť je-li pís.vyjádření zn.servisu atd. To je asi jediné,co trošku naruší jejich marketing.strategii-na kterou bohužel stále spousta čechů slyší...Indiv.soudní spory atd.nemají ten efekt-potřebují auta(a peníze)točit,což se při dobré reporáži ve zpravodajství dá citelně "narušit"...Oslovte televize a modlete se,aby se toho někdo chytil(dlouho s áčky nic nebylo,tak by to i mohlo klapnout)A v áčkách jim toto i sděltě,že když vy tratíte na jednom autě,tak oni díky medializaci budou tratit x násobně víc...Ze soudů,ČOIky atd.si moc nedělají,už i z toho titulu,že majitelem AAA je novozélanďan,a Nový Zéland je sakra z ruky...

standic
hodnocení

Samozrejme, ze bych to neresil soudni cestou - je to zdlouhavy a tezko se clovek docka prava, kdyz dneska je pravo hlavne o penezich. Ale televize bych oslovil, nejlepe ve spolupraci s pripadnejma dalsima obetma, ktere by se urcite nasli na netu :)

hodnocení

0x

Nedošlo k přetržení rozvodového řemenu?

standic
hodnocení

no spis ne...je v pohode a byl menenej pred koupi...

buss
hodnocení

0x

Když se někde kupuje, tak si napřed přečíst jejich Prodejní podmínky, Reklamační řád. Ten musí odpovídat ObčZ (ObchZ), ano, mohou něco dobrého přidat. To je ta gramotnost občanů z oblasti práva, financí ... Obávám se, že ObčZ nezná vady skryté, takže takový dotaz ... To bylo prodáno akorát včas, otázka, zda to bylo možno při jízdě zjistit. (bylo to důvodem prodeje).

aaaauto.cz/...

Kupující bere plně na vědomí a souhlasí s tím, že AAA AUTO neodpovídá za vady, které vznikly předcházejícím použitím a opotřebením automobilu. Zároveň společnost neodpovídá za defekty, které vznikly po převzetí automobilu kupujícím.
A teď mlufte...

standic
hodnocení

jenže podle práva je i na použité zboží záruka 12měsícu.

cyril*

Pokud je pro Vás toto důvod ke koupi použitého zboží z tohoto bazaru, tak tedy příjemnou zábavu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]