Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozené auto po nehodě

Od: zuhud® odpovědí: 7 změna:

¨Dobrý den,

mám problém, a proto jdu za vámi. Včera do mě napálil chlap s dodávkou ( tranzit ), a odhodil mě do auta předemnou ( mitchubischi )

Viník za mnou nehodu přiznal a to napsal do nehodových papírů.

Při nehodě jsem ale nezjistila, nebylo to zjevně vidět, že mám zamáčklý ( posunutý ) tažné zařizení, a že mám poškozené zadní dveře. Nejsou pomačkané plechy, ani škrábanec, protože mám na autě tažný zařízení, ale jde mi špatně zavřít kufr, musím opravdu s těma dveřma švácnout, aby zámek zaskočil. A při odemykání klíčem, jde ztěžka otočit klíčem.

No a toto nemám v papírech, protože to nebylo vizuálně poznat. Prosím vás, poradíte mi, co mám dělat, aby mi to pojištovna zaplatila?

Tatínek si měslel, že je auto na sračku, není, ale ty dveře mě trápí, že to není nahlašené, nejsem sice mechanik, ale tím že mám zatlačené tažné zařízení, tak mám obavy, že mám asi hnutou kastlu.

Umíte si prosím nehodu a stav vozidla představit, a poradit mi? Mám š Felicia 97.

Prosím Vás, nepiště mi, že jsou to jenom plechy, vím, hřešit se nemá, ale prostě mě to sere, protože ten debil, se to ještě navíc snažil hodit na mě tu nehodu, že pána přede mnou jsem namlela já. Jako on tomu řidiči předemnou řekl: A co já co mě nadáváte? Tady je za váma paní ...A chlap na něj: No kdybys do ní nenaboural, tak se to nestalo, kreténe...No fakt si nadávali, a málem dali po držce...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, asi to nebudou jen plechy, já měla něco podobného (napálil do mě chlápek), a byla hýbnutá celá karoserie, zdemolovaný výfuk v té části pod autem, co není normálně vidět, apod., bylo to poznat ale až se dalo auto na hever, do té doby to taky vypadalo, že autu vlastně nic není. Musíte kontaktovat pojišťovnu toho, kdo vám nehodu způsobil. Zajet tam osobně s autem, nechat nafotit a zdůraznit ty závady.

hodnocení

Jo tak to mě nenapadlo...moc díky. vezmu si to k srdci, a jdu najít filiálku v brně, jinak pojedu asi do pardubic.

zuhud, napište si na papírek vše co se domníváte že je způsobeno nehodou, technikovi to přečtete při obhlídce vozidla, a vše sepíše OK. Proč do Pardubic

erikch*

právě proto budete vyzvána se s autem dostavit(jste-li pojízdná,což jste)k likvidátorovi pojišťovny viníka-a s ním proberete vše zjištěné...Každopádně je dobré kontaktovat pojišťovnu viníka a komunikovat s nimi...U novějších,a hodnotnějších,aut tyto věci řeší vesměs zn.servisy,tady u Feldy by z toho byla tzv.totální havárie-kdy cena opravy převyšuje tržní hodnotu vozu(a dost možná asi i tak bude-jelikož je zadní část kastle hnutá,"přizvedlá"-proto vám nejdou normálně zavřít 5.dveře)Takže si s autem zajeďte někam do servisu,ke známému mechanikovi apod.ať na to mrkne a předběžně zhruba odhad případné opravy-podle toho co dostanete od pojišťovny se pak rozhodněte jak dál,zda má smysl opravovat,pořídit jiné auto atd...

jarda3*
hodnocení

0x

Jen bych podotknul, ze v tomto pripade to auto je na sra.ku, je to v podstate neopravitelne pohnuta kastle bezne brane jako totalka. Takze pojistovne vinika nahlasit a mela by zaplatit cele auto (tedy ono to bude stejne na jeden hezky vecer v restauraci, ale jezdit se s tim da, ze ;) )

Potvrzuji - takhle jsme přišli před třemi lety o Feldu kombi. Chlap to do nás načudil zezadu, sice všechny skla vydržely, ale byla hnutá celá kastle. Takže totálka - dostali jsme za ni 25tKč, což mě celkem naštvalo, jelikož jsme do ní vrazili rok před tím 20 tKč do opravy kastle - komplet vyvaření a lak. Ale hlavně že to všichni přežili!

Poškozené auto po nehodě

hodnocení

Tak jsem volala do pojištovny viníka, auto si přijedou nafotit, a nahlásila jsem hnedka ty dveře, a řekli, že se ten technik na to podívá, a sepíše se to všechno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]