Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění vozidla - prodleva mezi pojistkami

Od: emil* odpovědí: 21 změna:

je nějaká časová ochranná lhůta mezi zrušením pov.ručení a znovu uzavřením?Pozor na Č.P. okažitě po zruš.pojistky mne nahláila kanceláři pojistitelů a ta mou pětidenní prodlevu ocenila cca 500kč

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Žádná ochranná lhůta neexistuje. Jeden den pojistka končí, druhý den musí být sepsána nová. Jinak peněžitá sankce.

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Nechápu ... Prodám auto 1.11. 2011, ke stejnému dni zruším pov. ručení. Nové auto koupím 1.11.2051, od toho dne uzavřu nové pov. ručení a těch padesát let nikdo neřeší.

doplněno 01.03.11 19:03:

Ach so! Zřejmě se jedná o přechod mezi pojišťovnami se stejným vozem ... Tak to nevím.

hodnocení

0x

Emile, nic takového není.

sdělte podrobněji problém.

doplněno 01.03.11 20:04:

Emile, to e velice mýlíte, ale asi z neznalosti.

Vaše vysvětlení není opět přesné.

Vy jste koupil od někoho vozidlo a nepojistil jste ho!

špatně jste se domluvil s prodejcem

ČP (a všechny ostatní rovněž) je ze zákona předávat ČKP. Sankce 500Kč, je snad za autobus?

bezpojisteni.cz/...

doplněno 01.03.11 21:34:

Emile, nevěřím, ale to není vůbec důležité...

emil*
hodnocení

MAJITE ZRUŠIL POJISTKU U Č.P. A TA TO OBRATEM NAHLÁSILA KANCELÁŘI POJISTITELŮ .VLIVEM POŠTY A ČAS.TÍSNĚ VZNIKLA PĚTIDENNI PRODLEVA ZA KTEROU JSEM DOSTAL SANKČNÍ POKUTU 500 KČ OD KANCELÁŘE POJISTITELŮ.tYTO PRAKTIKY MÁ POUZE Č.P.

emil*
hodnocení

Rozdíl mezi zrušením pojistky a znovu pojištěním bylo pět dní a zato jsem dostal 500.Česká pojišt´ovna to tak praktikuje(PROSTĚ VÁS UDÁ kanceláři pojistiteů.Proto je třeba se České pojišt´ovně vyhýbat.

nu*
hodnocení

0x

tak pokud jste 5 dní auto neprovozoval a stálo na soukromém pozemku, je to v pořádku, ČKP to popiště a nic neplaťte,te...pokud jste těch 5 dní jezdil, budte rád že s e nic nestalo, mohlo to být i dražší

jesse*

na to aby za neprovozované auto nemuselo být placeno povinné ručení by muselo být dočasně vyřazeno z evidence, to znamená že dáte značky do depozitu a velkého TP o tom bude zapsán údaj. Tvrzení že auto stálo na soukromém pozemku nestačí, je registrováno tak musí být pojištěno.

jesse, máte čím doložit Vaší domněnku?

zkuste mi, prosím, sdělit podle jakého předpisu je nařízeno kdy se musí vozidlo pojistit.

168/1999!1 ods.2.

mícháte dva předpisy, trošku se k sobě blíží.

řešíme pojištění, nikoliv depozit.

doplněno 05.03.11 19:04:

Emile, šíříte nepravdy, ale klidně můžete...

emil*
hodnocení

podle zjištěných informací se musí automobi,který má spz v den zrušení pojistky v ten sam den pojistit.nebo dát spz do depozit.Nikdy to není tak horké dokud nenarazíte ČESKOU POJIŠT´OVNU tá vás přímo ČKP nahlásí.Píšu to jako upozornění k chování ČP.Holé neštěstí je domoct se poctivého odškodnění způsobené pojištěncem ČP.I tuto zkušenost jsem zažil,takže se ČP obloukem vyhýbám

jarda3*

Problem je v tom, ze se musi dat do depozitu - za to sankce hrozi. Pokud se ale neprovozuje, neni treba platit pojisteni. To jsou IMHO 2 rozdilne problemy. Me by spis zajimalo, jestli pro depozit plati taky lhuta hlaseni zmeny 10 dni - tzn. prestanu provozovat a za nejaky den to jdu oznamit, ze ke dni xx.yy jsem prestal provozovat - jde to?

Jardo, uvedený zákon v §15 odstavec 5 říká:(5) Pokud pojištění odpovědnosti zaniklo a nebyla-li ve lhůtě 14 dnů ode dne tohoto zániku pojištění uzavřena nová pojistná smlouva týkající se téhož tuzemského vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění plnit pro případ pojistné události, je vlastník tohoto vozidla povinen nejpozději ve stejné lhůtě odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci nebo osvědčení o technickém průkazu (dále jen "osvědčení o registraci") tohoto vozidla příslušnému orgánu evidence. Nelze-li splnit povinnost odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci vozidla příslušnému orgánu evidence, je vlastník vozidla povinen takovou skutečnost bez zbytečného odkladu oznámit příslušnému orgánu evidence. Povinnost odevzdat státní poznávací značku a osvědčení o registraci vozidla příslušnému orgánu evidence je splněna i tehdy, pokud tak učinil provozovatel vozidla zapsaný v registru vozidel.doplněno 05.03.11 21:43:Jardo souhlasím s Vámi, o ČKP. Ta chce peníze od každého a přeci nebude říkat že nic neplaťte!Že je tolik lidí co napsalo, že vozidlo neprovozovali a měli klid a neplatili...doplněno 05.03.11 22:07:Pane Emile, vy hledáte důvod jak jim zaplatit, já jak neplatit když nemusím.Že se nedá do jejich formuláře napsat : vozildo jsem neprovozoval, dle zákona 168/1999 §1 ods.2. proto nejsem povinnen uzavřít pojištění.opravdu ne?
emil*
hodnocení

problém je v jími zaslaném dotazníku,kde sice můžete uvevést důvody nesouhlasu,ale jejich tiskopis pouze obsahuje kolonky na data(prvni majitel odkdy dokdy ,doba a ukončení pojistky,nový majitel odkdy a začátek pojistky.Pro nějaké popisovávání důvodů v dotazníku není prostor.Pokutu musíte uhradit do třicetí dnu od obdržení zásilky.U jakékoliv písemné argumentace se lechce v tomto státě stane,že než se to vysvětlí uběhne třicetidenní lhůta a ČKP na vás nasadí exekuci

jarda3*

No koukam, ze je stale vic lidi, kteri predbehli dobu a predpokladaji, ze uz zijem v policejnim totalitnim state. Kdyz si tolik lidi necha sr.t na hlavu, vypada to tu jak to vypada... Proti postupu CKP se lze ohradit urcite i jinak, nez spekulovanim nad kolonkami formulare, kterym si pouze usnadnuji zivot. Neni to ani nejaka statni instituce, ale soukroma firma. Takze pokud chteji penize, musi na to zakonnym postupem a pripadna exekuce by hrozila az po rozhodnuti soudu a nezaplaceni. Formular lze proste hodit do krbu/trideneho odpadu, napsat jim na papir vlastni vysvetleni a poslat doporucene. Timto se tem banditum situace komplikuje a musi to dal resit ;) Riziko ovsem je, ze CKP oznami registru, ze neprovozovane vozidlo nebylo dano do depozitu a tady uz postih hrozi - jde o to, co je financne prijatelnejsi a taky je to otazkou principu...

emil*
hodnocení

tel .ČKP je bezplatná linka.844772773 zavolejte a uvidíte jak se s Váma budou na toto téma bavit a klidně jim můžete ocitovat zákon 168/1999

hop®

Emil: jen technická poznámka: telefonní linky začínající 844 nejsou bezplatné, jsou to takzvané modré linky, u kterých cena za hyovor je stejná ze všech míst republiky! Nepleťte si to s bezplatnými linkami 800...

doplněno 06.03.11 00:59:

*hovor

emil*
hodnocení

tak to jsem nevěděl

hop®

Jj, člověk se učí celý život! :)

Na modré linky bývá volání levné, mírným zpoplatněním volání firmy zabraňují bezdůvodnému otravování volajících, kteří se třeba jen nudí. Orientačně třeba zde: sauron.cz/...

Emile, bohužel ještě nevíte více věcí, hlavně o "

ZÁKON
o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla

"

ale to nevadí, my Vám to vyjasníme. Klidně se ptejte.

emil*
hodnocení

najděte si na internetu ČKP tam je vše udáno včetne paragrafů a vyhlášek,Namám na zaplacení pana Sokola aby mne z toho vysekal takže jsem se podřídil.

jarda3*

Mam podezreni, ze CKP ma vyklad zakona velmi ucelovy...

buss
hodnocení

0x

NE, končí to dne ... uplynutím půlnoci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]