Nejste přihlášen/a.
Podobně se to chová když odejde Hallův snímač - je to snímač, kterej sděluje řídící jednotce polohu klikové hřídele. Na mojí Feldě (stejnej rok i motor) už odešel ve 130.000km. Vyměnil sem ho a je to OK. Prý se to u tohoto motoru stává.
doplněno 01.03.11 13:20:Pokud znáte někoho, kdo má stejnej motor tak si ho od něj půjčte a namontujte ho - drží ho jen jeden šroubek a výměna tam a zpátky může proběhnout během 5-ti minut. Kde se ta potvora nachází viz obrázek (je to sice MPI jak píše autor, ale i u BMI je na stejným místě):
Ok tak já na tzo mrknu a nenapadá vás ještě něco na co kouknout? Jinak vřele děkuji za rady.
Potom mi ještě odešla cívka a to poznali až v servisu, protože když sem vytáhl svíčku tak jiskru dávala, ale dost slabou. Toť vše, jinak je to spolehlivej kočár
To je ale akorád teď nějak zlobí já už nevím co by to mohlo být .Akorád mám prasklou rouru která vede ze vzduchového sacího hrdla k výfukovímu potrubí může to být tím?
Nemyslíte tou rourou takový silný "husí krk", který nasává teplý vzduch od výfukového potrubí k termostatu v sacím hrdle, aby se motor dříve ohřál?
Svěřit auto odborníkovi a připojit auto na diagnostiku. Nechcete-li odborníka, můžete vyzkoušet postupně všechny možné odtranění závad, co Vám radí ostatní (řídící jednotka, Hallův snímač, cívka...). Přiděláte si fůru práce navíc, a musel byste mít vedle svého auta ještě jedno se stejným motorem a přehazovat věci z jednoho do druhého. Nic víc Vám momentálně poradit nemůžu.
Nejdražší bych tipl asi karoserii a nevím kolik stojí, protože se už nevyrábí . Na netu máte přece fůru internetových prodejců s kompletními ceníky, např. Auto Kelly, Auto Elit, APM, Benex...Zkuste hledat
Zdravím, přítelkyně má škoda felicia 1.3 vstřik s LPG , nalítáno nějakých 600 tisíc km...
Dá se na tuto motorizaci z tohoto roku napíchnout diagnostika? jaký konektor a kde se nachází...
Já vlastním italské vozy, diagnostiku bych měl, ale přítelkyně je aktuálně 160km daleko, tak to nemůžu prohledat
Děkuji Lukáš
Lukáši nepíšeš rok výroby. první freldy měly konektor na diagnostiku v motorovém prostoru (u stěračů stajně jako fáčko) a novější u pojistkové skřiňky
Děkuji za odpověď,
Rok přesně nevím,ale bude to nějaký ten rok kolem 1996 Má opravdu hodně najeto, je to stále tahoun, mají jí nějaký rok v rodině, kde původní majitel (její otec) neměnil olej, brzd. kapalinu a podobně, pravidelně a o údržbě vůbec nic nevěděl
Až se uvidíme, tak se podívám,
jaký je konektor diagnostiky? Je to klasdika OBD II nebo je potřeba nějaké redukce?
Měl jsem dřív favorit ecotronic a musel jsem jej předělat na klasický karburátor
Jestli se nepletu, tak vykřičník je jen zatažená ruční brzda.
Při výměně poloosy bych nečekal že by známej něco pokazil. Přesto jako první pomoc bych zkusil na chvíli odpojit baterku a zkusit to znovu. Případně napsat víc jestli aspoň škytá nebo ani necukne...
Držím palce at naskoci!
Baterii jsem měl odpojenou a nabíjel jsem jí a stále dělá to samé pořád točí a nic se neděje.Auto ani neškytá a já sám nevím jak dál
Doplním že vykřičník je nízká hladina brzdové kapaliny. Skoro pochybuju že by felda byla tak "chytrá" že by nechtěla nastartovat kvůli tomu.
Takhle mi to zlobilo když mi odešlo čidlo otáček z převodovky (černá fajfka navrchu převodovky - svisle pod termostatem) zkuste ho sundat a kouknout jesti na něm není nějakej borčus.
Jinak mě fakt nenapadá nic než diagnostika - bohužel...
Tak jako ve vedlejším tématu, i zde bych zvážil možnost zablokovaného imobilizeru. Na Felicii 1.3 1995 jsem to řešil tak, že jsem si sehnal řídící jednotku z novějšího Favorita, přemontoval ji (otázka 2 minut), a Felicia šlape dál. Výkon i spotřeba stejná, jen je imobilizer vyřazen z činnosti.
Imobilizér se většinou projevuje tak, že vozidlo normálně chytne ale okamžitě zhasne. Pokud svíčky hází jiskru tak jedině diagnostika pravděpodobně nějaké čidlo.
doplněno 01.03.11 10:37:Vyjímku by měl tvořit imobilizér s ručním zadáváním kódu nebo dodělávaný (třeba na chip)
Jde nějakým způsobem ten imobilizér odblokovat? abych dojel někam do servisu? já nejsem moc znalý v autech je to mé první auto a nechci se v tom štourat .
Pokud vám házejí svíčky tak jak mají potom je imobilizér nepravděpodobný. Jinak odblokovat samozřejmě jde, ale není vůbec jednoduché. Jedinou možností jak to obejít je jak již psal kolega výměna ŘJ. Spíš bych doporučil zavolat někoho s diagnostikou (on je schopný na pc imobilizér odblkovat pokud to jím je) a navíc provede diagnostiku a řekne hned je to imobilizér nebo odešel třeba snímač otáček.
Svíčky normálně jiskru dávaj.
doplněno 01.03.11 12:31:¨Kde přesně najdu vysokonapěťovou cívku?
Tu vysokonapěťovou cívku jsem konstroloval jestli není zoxidovaný kontakt skusím to vyfoukat.Nemohla odejít třeba ta řídící jednotka?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.