Nejste přihlášen/a.
Čau lidi, chtěl bych si po zimě umýt auto komplet, ale sám. Ale mám takové diléma, od jaké firmy si mám vybrat čistící prostředky na auto, tak jakou byste mi doporučili na umytí, aby to auto vypadalo jak nové? Chci umýt okna, motor, disky, gumy, plasty vnitřní. Jo a mám na mysli takové prostředky, které se dají koupit u pumpy, ne nějaké, které se musí objednávat atd. Předem Vám děkuji za dobré rady...
Karoserii umýt ručně, základem je Wapka. Pak nastříkat šampon, průtokový kartáč na hadici. Na litá kola Sonax nebo Motip, různé kartáčky od kartáčků na zuby po záchodovou štětku. Na skla pak ubrousky CIF nebo Nigrin , nebo čistič skel Armor All. Ten je výbornej i na mušky kdekoliv na karoserii. Na chrom, hlavně zrcátka čistič chromu Armor All. Ta samá značka pak jako Quick polish na rychlý leštění. Tvrdý vosk zelená pasta Turtle Wax, nebo B2000. Na kola pak vosk na kola Motip. Na kůži včetně volantu Sonax Leather Pflege, na interiér plasty Sonax čistič interiéru s matt efektem. Na malinké škrábance na kastli Sonax leštící pasta. Jako hadry Nigrin nebo leštící utěrky Sonax /ty jsou skvělý/. Na čalounění obyčejný čistič interiéru od Velvany nebo Turtle Wax. Na gumy dveří silikonový olej s houbičkou. Motor pak Sonax na čištění motoru.
Na mazání GT 85 nebo WD 40, ten je výbornej i na odlepení dálniční známky apod. Na prach taky antistatické ubrousky. V zásadě mám 4 hlavní koně: Sonax, Turtle Wax, Armor All a Motip.
Auto když se myje tak se ničí. To je moje zásada. Proč mýt, přijde déšť a umyje to. Myt motor, proč, z jakého důvodů? Mám osmé auto a v životě jsem nemyl motor. Auto mám proto aby jezdilo a ne lepit na něho nějaké sajrajty. Viz bruno2. Jezdí ten člověk někdy?
Auto se umyje až začne pršet. O tom dost pochybuji spíše se opláchne než umyje. A interiér vašeho vozu musí vypadat znamenitě Na motor opravdu většina lidí nešahá to je fakt, ale když tam budu mít 10kg sajrajtu, tak to aspoň seškrábnout můžu. Jinak mluvíte tu jako člověk, který má auto služební a jestli ne tak je mi toho auta líto.
To jsou i tací , kteří tuto zásadu uplatňují i při osobní hygieně.
Není nic lepšího než když musí člověk před opravou auto vykydat a pak vše přikrýt, né aby nezašpinil interiér ,ale aby si neza. . . al montérky.
Notně jsem se zastyděl po kritických slovech nademnou. Vytahl jsem wapku a provedl jsem očistu svého přibližovadla alespoň vodou, jelikož žádné serepetičky k očistě nejsou v mém arzenálu. V rozčílení jsem vyčistil i vnitřek a skutečně: půl kolečka hnoje (chlévské mrvy), plechovky od vyčepního piva, flašky od rumu, několik zdechlých myší a i kousek kravského ocasu se tam našlo.(?). Co kdyby bylo třeba návštívit zařízení zvané autoservis. Bohužel, mé zkušeností z těchto končin, jsou za těch několik desítek let co jezdím vesměs negativní. Poslední má návštěva značkového servisu byla cca před třemi lety za účelem seřízení světel. Přijímácí technik mne předal dalšímu odborníkovi, ten zas dalšímu až konečně se mne ujal čtvrtý. Všichni napomadování a obleční v navoněných a vyžehlených montérkách (pardon overalech) popsaných logy různých firem. Ten čtvrtý přitahl k mému vehiklu barpůlt plný světílek, obrazovek a drátu a po cca hodině usílovné dřiny konstatoval, že mám podhuštěné pneumatiky a světla nejde seřídit z důvodu vadného servomotorku (pry?). Skasnul 500,-Kč a doporučil se objednat k opravě v ceně několika tisíc Kč. Naštěstí jsem se zastavil u znamého, který cca za deset minut opravil dotyčný motorek a seřídil světla na vrátech garáže. Proto míjím uvedené instituce velikou oklikou a takových odborníků se bojím jak čert kříže.
Když jsem už byl v té ráži, tak jsem si zároveň umyl hnáty a vlasy, vyměnil fusekle a trenky. Na rok mám asi pokoj.
Akorat myti motoru nepovazuju za nejlepsi napad, ono se to ani nesmi mimo specialni prostor (ono se vlastne myslim nesmi myt ani auto, krome ciste vody...) Preferuju funkci pred designem
Tiez ma zaujima, cim umyvaju predajcovia ojetin motorovy priestor. Vyzera to ako nove. Urcite to bude s wapkou, zauijima ma ale ta chemia.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.