Nejste přihlášen/a.
Jak mám postupovat v případě,že jsem za stěrač dostal výzvu MP?Parkoval jsem v ulici se zákazem vjezdu bez povolení MÚ.
S pritelkyni jsme se vydali do zoo a chteli zaparkovat mimo placene parkoviste, hledali jsme v okoli ulici, kde je mozne auto nechat, mista vsude mnoho, ovsem vsude znacky zakazu vjezdu bez povoleni mestskeho uradu, po chvili jsme hledani vzdali a auto zde nechali, po navratu jiz byl za steracem listecek s vyzvou od mestske policie, prosim o radu, jak je mozne se vyhnout pokutovani?
Tento případ jsem již také řešil.
Jednou jsem lísteček zaahodil a už přes 10 let se nikdo neozval. Pokud nejsem pod kamerou, těžko mi budou dokazovat, že jsem lísteček našel.
Podruhé jsem se šel normálně prásknout k četníkům, že na tom zákazu zastavení stojím - sice s cizím autem- ale já. Proběhlo delší, docela komické vysvětlování. Oni tvrdili, že jsem stál těsně za zákazem zastavení, což jsem přiznal, nebylo co řešit. Ovšem já jsem jim vysvětloval, že pokud je někde bývalá zastávka autobusu, která dnes slouží jako miniparkoviště a na které nikdo nikomu nepřekáží, a 3 metry před jejím koncem visí na kandelábru zákaz zastavení, tak na tom místě visí zcela nesmyslně jen proto, že magistrát ušetřil za sloupek, který by měl stát právě o ty 3 metry dál na konci zastávky. Byl jsem příjemně překvapen, protože mi ta celkem rozumná mladá "městská" paní za přepážkou neoponovala (čímž mi vlastně dala za pravdu) a vysvětlila mi, že oni tam nejsou od toho aby řešili kde a proč jaká značka je, ale od toho, aby kontrolovali dodržování těch značek, které si tam magoři z magistrátu nechali postavit, což jsem zase musel uznat já. Nakonec vše dopadlo k oboustranné spokojenosti, ona podala výkon, a já jsem to měl domluvou...
(bylo to v Praze, kdo zná ulici Na bělidle a téčkovou křižovatku s nábřežím...)
to hop
Má pravdu, i blbě umístěná značka je platná, bylo na ni vydáno rozhodnutí. Lze si stěžovat na tu nesmyslnost. Otázkou je ta nebezpečnost přestupku ... Řešení je na aktivitě orgánu, jestli jim to stojí za to, je to příjem města, takže honí lidi po celé republice. Mají pak na výplaty ... a odměny.
Lépe zachovat se zkroušeně a ne vyhazovat ramena. Pak už nastupuje kdo s koho. A orgán moci dělá vše pro to, aby vyhrál. To mu nelze zazlívat.
to kaper
i ten papírek je jistou formou předvolání, nebude-li vyhověno pak přijde písemné vlastníkovi, jistě, pokud se jim bude chtít, jak jsou aktivní. Já bych neparkoval ale objížděl až najdu. Když jsem v zákazu tak musím počítat, že to mohu odnést. Mea culpa.
Vždyť jsou města, kde v podstatě nelze téměř nikde tam co označí jako centrum, zónu zaparkovat, že všechny plochy jsou zpoplatněné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.