Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezúdržbová baterie - jak dlouho dobíjet?

Od: kubinec® odpovědí: 6 změna:

dobrý den, prosím o radu
mám baterii BOSCH 45Ah/400A bezúdržbovou (zakoupenou v loni)
teď přes zimu dostala zabrat a chtěl bych ji pro jistotu dobít
jak dlouho ji dobíjet, mám pouze obyč. nabíječku z HYPERMÁRKETU
děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lok*
hodnocení

0x

Když dobíjí,tak proč ne.Hlavně v mrazech,když auto stojí,je nutno dobíjet alespoň každých 14 dní.Jinak se v baterii začnou utvářet krystalky zmrzlé vody a bude to baterii více ničit.

hodnocení

já myslel jak dlouho(kolik hodin,nebo minut?)

a jestli nevadí že je to bezúdržbová a že nemám speciální nabíječku na takové baterie

lok*

obecně platí,čím menší proud,tím je nabíjení šetrnější.Určitě neuškodí.Otázke je jen,aby nebyl menší než samovybíjení baterie,tudíž by se baterie nenabila.

buss
hodnocení

0x

Co je obyčejná nabíječka, má to aspoň ampérmetr? Nabíjíme aku. Doporučuje se 1/10 kapacity, tak aby aku nevařil, kontrolovat teplotu. Za cca 500 Kč už byly automatiky.

hodnocení

jj je to z OBI má ampérmetr a nějákých 6A

jarda3*

Vetsinou je signalem nabiti pokles proudu prakticky na nulu, pokud nema nabijecka jinou automatiku - neni ovsem zdrave baterku v tomto stavu delsi dobu nechavat, napeti asi prekroci 14.4V a baterka bude plynovat. Proste v okamziku plneho napeti uz baterka nebrani narustu napeti pri celkem malem proudu. Pokud mate voltmetr, tak ukoncit nabijeni pri dosazeni teto hodnoty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]